Apple Music Classical: 15 stvari, ki jih morate vedeti o novi aplikaciji

Gledate:
Apple Music Classical: 15 stvari, ki jih morate vedeti o novi aplikaciji

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Apple-Music-Classical-App-Icon-15-Things-Feature-Red-2-1.jpg


Apple je danes v trgovini App Store predstavil Apple Music Classical. Tukaj je 15 stvari, ki jih morate vedeti o novi aplikaciji:
 • Apple Music Classical temelji na storitvi za pretakanje klasične glasbe Primephonic, ki jo je Apple kupil leta 2021. Nova aplikacija uporablja Primephonicove sezname predvajanja in zvočne vsebine, možnosti iskanja, metapodatke in drugo.
 • Apple Music Classical deluje skupaj z obstoječo aplikacijo Apple Music in zagotavlja namenske funkcije za bolj neposredno sodelovanje s klasično glasbo na platformi Apple Music, vendar s številnimi enakimi funkcijami, kot je podpora za prostorski zvok.
 • Kot pove že ime, aplikacija vsebuje izključno klasično glasbo in ponuja več kot pet milijonov skladb, na stotine kuriranih seznamov predvajanja in na tisoče ekskluzivnih albumov.Apple pravi, da sodeluje z izvajalci klasične glasbe in institucijami, da bi v Apple Music Classical ponudil ekskluzivne vsebine in posnetke, vključno s skladbami Hi-Res Losless in Spatial Audio.
 • Oblika aplikacije temelji na aplikaciji Apple Music, vendar s poenostavljenim uporabniškim vmesnikom, ki namesto pisave SF Pro v veliki meri uporablja Applovo pisavo New York.
 • V aplikaciji Apple Music Classical ni zavihka Radio in še ni jasno, ali bo podpirala klasične radijske postaje iz programa Apple Music.
 • Aplikacija ima bolj zmogljivo iskalno izkušnjo, ki uporabnikom omogoča iskanje po skladatelju, delu, dirigentu, kataloški številki in še čem.
 • Zaslon Now Playing ima povsem belo ali povsem črno ozadje, v nasprotju z aplikacijo Apple Music, ki generira ozadje iz obloge albuma trenutno predvajane skladbe.
 • Na zaslonu Zdaj se predvaja je namesto besedil na voljo gumb za informacije, ki omogoča podrobne pisne opise skladb.
 • Aplikacija vsebuje bogate biografije skladateljev, uredniške opombe in podrobne informacije o ključnih delih.
 • Apple je za Apple Music Classical naročil edinstvene umetnine znanih umetnikov, ki uporabljajo barvne palete in umetniške reference iz ustreznega klasičnega obdobja. Prvi portreti vključujejo Ludwiga van Beethovna, Frédérica Chopina in Johanna Sebastiana Bacha, v prihodnosti pa jih bo še več.
 • Apple Music Classical nima različice za iPadOS, zato je to aplikacija samo za iPhone.
 • Različica Apple Music Classical za Android je v pripravi in bo po navedbah družbe Apple na voljo "kmalu".
 • Apple je za Apple Music Classical odprl nov račun na Twitterju @appleclassical, na katerem spremlja novice in posodobitve o aplikaciji.
 • Aplikacija Apple Music Classical je brezplačno vključena v obstoječo naročnino na Apple Music ali Apple One, ni pa vključena v načrt Apple Music Voice za 4,99 dolarja na mesec.
Apple Music Classical je zdaj na voljo za prednaročilo v trgovini App Store, izšla pa naj bi 28. marca 2023.

vir: Apple Music Classical: 15 Things You Need to Know About the New App
 

Morda vas zanima tudi...

W
Apple has released an iPad-specific edition of Apple Music Classical, though for now it's still not on the Mac — and you still can't...
Odgovori
0
Ogledi
11
William Gallagher
W
M
Apple Music Classical was updated on the App Store today and extends availability beyond iPhone and Android to bring it to iPads for the...
Odgovori
0
Ogledi
7
MacRumors
M
M
Apple will acquire the major Swedish classical music record label BIS Records, intending to fold it into Apple Music Classical and...
Odgovori
0
Ogledi
81
MacRumors
M
W
Fifty-year-old classical music company BIS Records has been bought by Apple Music, expanding the availability of its catalog and...
Odgovori
0
Ogledi
78
William Gallagher
W
 • Članek
Apple je danes v trgovini Google Play Store predstavil aplikacijo Apple Music Classical za Android, s čimer se je aplikacija prvič...
Odgovori
0
Ogledi
242

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu