Video Alternativni načini postavitve slik v Pages

Gledate:
Video Alternativni načini postavitve slik v Pages

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Čeprav ne morete spremeniti privzetih nastavitev za nove slike v Pages, lahko uporabite tehnike, kot so slogi po meri, dvojniki, medijski okraji in predlogni dokument, da olajšate namestitev več slik z enakimi nastavitvami.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si nekaj tehnik za postavitev več slik v dokument Pages z enakimi nastavitvami.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Sedaj dobim pogost niz vprašanj, ko uporabljate Pages in postavite sliko v dokument, nato želite v dokument postaviti drugo sliko in želite, da je formatirana na enak način, kot je to težko narediti. Za sliko so privzete nastavitve, ki jih ne morete spremeniti. Zato morate vsakič, ko postavite novo sliko, spremeniti nekatere stvari na njej, da bo podobna drugim slikam. Naj vam pokažem primer.
Tukaj imam sliko in sem jo skrbno postavil sem, njen slog pa sem nastavil tako, da ima obrobo in senco. Seveda je to določena velikost. To lahko vidite tukaj. Natančna širina in imam jo tako kot želim. Nastavil sem celo prelivanje besedila po meri. Zdaj, če želim tukaj postaviti še eno sliko, recimo, da samo povlečem datoteko, kot je ta, jo povlečem noter in imela bo vse privzete nastavitve, ki so zelo drugačne od te. S slogi lahko zelo enostavno kopiram nekaj tega od tukaj sem. Lahko grem na to sliko. Grem na Style in potem vidite te sloge tukaj zgoraj. Nato grem na naslednjo stran, ki je prazna. Tam kliknite gumb Plus in dodate ta slog. To bo vzelo stvari, kot sta obroba in senca, in če izberem to sliko tukaj in jo nato uporabim s klikom nanjo, lahko vidite, da dobim isto obrobo in senco. Če pa pogledam pod Razporedi, bom videl, da razmik in prelom besedila nista enaka. To sem nastavil na Okoli in 10 točk in zdaj lahko vidite, da se za to sliko uporablja privzeta samodejna kontrolna točka. Poleg tega je seveda velikost drugačna. Zato moram iti in to prestaviti, spremeniti velikost. Zaskočil bo, kar bo precej enostavno in spremenil to, spremenil to, in zdaj imam končno dve sliki, ki se ujemata.
Morda, če želite imeti dokument z več sto različnimi slikami in vsakič, ko dodate novo, morate vse te spremembe uporabiti ročno. Lažji način, da to storite, ki ga veliko ljudi pogreša, je preprosto kopirajte in prilepite sliko ter spremenite sliko v njej. Torej, če sem izbral tega prav tukaj. Lahko naredim Edit, Copy ali Command C. Nato lahko naredim Edit, Paste in zdaj imam dvojnik tega. Postavil sem jo kamor želim in zdaj lahko grem na Slika za izbrano sliko tukaj in kliknem Zamenjaj. Zdaj lahko izberem datoteko za zamenjavo. Tukaj lahko povlečem in spustim nekaj iz Finderja ali iz aplikacije Fotografije. Lahko greste tudi tukaj na Media in kliknete tam in nato tako poiščete fotografijo v aplikaciji Fotografije. Vzemimo to datoteko takole in kliknil bom Odpri in potem se prikaže tukaj. Zdaj lahko vidite, da ta druga slika podeduje vse nastavitve, vključno z nastavitvami razporeditve. Velikost, zavijanje, razmik in vse to od tega originala. Tako lahko vsakič, ko želim dodati novo sliko, kopiram in prilepim ALI bližnjico za to držim pritisnjeno tipko Option in jo povlečem. To v skoraj vsaki aplikaciji pomeni podvoji in nato hkrati tudi vlečete, da lahko to tako premaknete na novo lokacijo.
Sedaj je majhna različica tega, da vzamete to sliko tukaj in pojdite na Oblika in nato Naprej in Definiraj kot medij. Zdaj to nič ne spremeni slike. Še vedno bi ga lahko uporabljali takole. Zdaj imate tukaj ta majhen gumb. Lahko ga kliknete in poiščete drugo fotografijo, ki jo želite uporabiti, ali pa povlečete in spustite nekaj v to, tako, in to takoj nadomesti. Torej, če imate to definirano kot medijsko ogrado, jo lahko kopiram in prilepim, prilepljena različica pa je tudi medijska ograda. Lahko tudi Option Drag. Zdaj, ko to storim, se mi ni treba niti zapletati s tem tukaj. Lahko samo povlečem tja za hitro zamenjavo. Upoštevajte pa, da ko opravite zamenjavo, to ni več medijski nadomestni znak. Čeprav je original.
Kar prinaša še eno zanimivo idejo, ki rešuje problem, kaj storiti, ko začnete nov dokument. Nov dokument začnete, če želite uporabiti isto vrsto slike z enakimi nastavitvami kot drug dokument. Lahko greste na prejšnji dokument, kopirate in prilepite v nov dokument. Nič pa ni narobe, če ustvarite dokument, ki vsebuje samo nekaj predlog.
Tako lahko tukaj ustvarim nov dokument. To bom poklical Blank. Tukaj se bom celo znebil besedila telesa, tako da to ne bo v napoto. Potem lahko tukaj naredim svojo popolno sliko, jo kopiram, preklopim na ta dokument in jo prilepim. Zdaj jo lahko postavim kar sem. Če še ni Media Placeholder, ga lahko zagotovo nastavim na enega. Zdaj, ko to potrebujem, lahko odprem ta poseben dokument. Tako lahko temu rečem slikovne predloge. Morda lahko vsebuje kup različnih slik z različnimi slogi in različnimi nastavitvami. Najdi tistega, ki ga želim. Kopiraj od tukaj in prilepi sem, da dobim drugo sliko, ki jo lahko enostavno dodam in nato samo zamenjam sliko, ki je v njej. Ta dokument lahko celo naredite lep in lep, tako da dodate koščke besedila, ki opisujejo vse tako, da se lahko spomnite, za kaj se uporabljajo različne slike. Naj bo to še bolj uporaben dokument, ki ne vsebuje samo slik, ampak bi lahko vseboval druge stvari, kot so različne oblike in polja ter skupine elementov, ki jih lahko preprosto kopirate in prilepite.
Druga tehnika, ki jo boste morda želeli uporabiti, je uporaba oblike in ne slike, ker lahko vzamete obliko in jo uporabite s sliko v njej in je skoraj identična dejanski sliki sami. Torej povlečemo in spustimo sliko v obliko. Tukaj lahko vidite, da bo takoj šel na skaliranje in pozicioniranje. Zdaj bi se lahko vrnil, preden sem spustil to sliko in dejansko nastavil obliko, kot želim, da bo. Tako bi lahko ustvaril Fill, ki je namesto črne tukaj morda neka nevtralna barva. Lahko nastavim mejo na nekaj, kar hočem, kot je ta. Tako lahko vklopim senco. Tudi ureditev bi lahko nastavila tako, kot želim. Nato bi to lahko dal v dokument predloge ali pa samo možnost Povleci, kopiraj in prilepi in ga ponovno uporabil tukaj, saj vem, da lahko pozneje zlahka povlečem in spustim sliko v katero koli od teh, kadar koli želim. V vesolju je enostavno uporabljati oblike, ki niso pravokotne, kot je morda zaokrožen pravokotnik, ki vsebuje sliko.
Kaj pa vgrajene slike. Rad uporabljam slike v vrstici in jih dam v besedilo v lasten odstavek, tako da se zlahka premikajo z besedilom in jih je mogoče brez večjih težav uporabiti v stvareh, kot so dokumenti epub. Zato bom posnel takšno sliko. Pomanjšal ga bom in ga želim narediti Inline. Najraje dam to vmes med odstavke. Torej bom šel na ta odstavek tukaj: Dodajte prazen odstavek, povlecite to desno v tisti prazen odstavek tam. Nato lahko s tem izbranim delom naredim stvari, kot je centriranje, dodajanje malo prostora pred odstavkom, malo prostora za odstavkom in ustvarim lep prelom, ki prikazuje sliko. Težava pri tem je, da morate to storiti vsakič, ko vstavite novo sliko. ALI pa lahko uporabite tehniko, ki sem vam jo pravkar pokazal. Izberite to, vključno z oznako prejšnjega odstavka. Razumem. Zdaj pojdite sem in jo prilepite. Vidite, da je prilepljena slika. Vedel jo je centrirati. Tam je vedel uporabiti razmik pred in za odstavkom. Preprosto morate biti zelo previdni, da se prepričate, da pred roko vključite prelom odstavka. Če tukaj vključite samo tisto, kar je notri, se ne bo spomnil vsega tega, kot lahko vidite tukaj. Zdaj, ko sem to dal sem, lahko grem na Image Replace in ga enostavno zamenjam. Ali pa, če to naredim kot okrajšava. Lahko ga povlečem in spustim. Če je nadomestni znak, lahko vse to izberem s tistim vodilnim odstavkom. Pojdi sem. Prilepite ga. Videli boste, da je to še vedno nadomestni znak, tako da ga lahko enostavno kliknem in zgrabim novo sliko ali vanjo povlečem in spustim.
To lahko dodate tudi v svoj dokument s slikovnimi predlogami. Vsekakor pa ga želite nastaviti na obdelavo besedil, tako da imate tam osnovno besedilo. Vstavil bom prelom strani, da bo šel na novo stran. Lahko prilepim sem in lahko vidite, da imam to lepo nastavljeno ogrado z razmikom pred in po. Centrirano je. To lahko izberem, vključno s tem odstavkom. Kopiraj in nato prilepi v ta dokument kamorkoli želim in zamenjaj sliko.
Tako lahko uporabite te tehnike ali njihovo kombinacijo, da olajšate namestitev podobnih slik v velik dokument. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-05-05 at 9.26.29.png
    Screenshot 2022-05-05 at 9.26.29.png
    1,5 MB · Ogledi: 172

Podobne teme

Namesto da bi vsak dan gledali isto ozadje v iPhonu, jih lahko s pomočjo bližnjic ali načinov za ostrenje samodejno spreminjate...
Odgovori
0
Ogledi
121
Namizje je edinstvena mapa v računalniku Mac, ki omogoča hiter dostop do datotek in map v njej, če vas ne ovirajo druga okna. Tukaj je...
Odgovori
0
Ogledi
273
  • Članek
Preverjanje kontaktnega ključa iMessage, varnostni ključi za Apple ID in napredna zaščita podatkov za iCloud uporabnikom zagotavljajo...
Odgovori
0
Ogledi
162
Nova funkcija Lift Subject v iOS 16 in macOS Ventura je odličen hiter način za zajem predmeta s slike. Toda za boljše in bolj...
Odgovori
0
Ogledi
109
  • Članek
V Mac Pages sta dva različna načina. Pomembno je poznati razlike med temi načini in kdaj uporabiti način obdelave besedil ali način...
Odgovori
0
Ogledi
183

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu