Video 7 korakov za urejanje fotografij v aplikaciji Photos za Mac

Gledate:
Video 7 korakov za urejanje fotografij v aplikaciji Photos za MacV aplikaciji Mac Photos lahko naredite veliko prilagoditev fotografij, vendar se za začetek naučite teh 7 preprostih korakov.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes naj vam pokažem, kako uredite fotografijo v aplikaciji Mac Photos v sedmih korakih.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj, ko ste posneli nekaj fotografij in so v vaši knjižnici fotografij, je njihovo urejanje lahko zastrašujoče z vsemi različnimi kontrolami in funkcijami v aplikaciji Mac Photos. Svoje fotografije lahko zelo izboljšate tako, da sledite nekaj preprostim korakom. Prva stvar, ki jo boste morda želeli narediti, je, da rahlo zavrtite svojo fotografijo. Na primer, poglejmo to fotografijo tukaj. Ko sem posnel to fotografijo, očitno nisem držal fotoaparata ravno ravno. Videli ste, da črta oceana tam sploh ni ravna. Če grem v Uredi in nato na Obrezovanje, bi lahko prilagodil vrtenje. Zdaj je v spodnjem desnem kotu gumb za samodejno prilagajanje. To lahko najprej poskusiš. Včasih bo samodejno poskušal prilagoditi vrtenje fotografije. Če pa to ne deluje, lahko zgrabite ta kontrolnik tukaj in ga zavrtite. Ko to storite, bodite pozorni na črte, ki se pojavijo na fotografiji. Pomagajo vam ga postaviti. Zdaj ga lahko precej enostavno poravnam tako, da je obzorje popolnoma enakomerno. Zelo izboljša fotografijo.
Naslednja stvar, ki jo boste morda želeli narediti, je obrezovanje fotografije. Fotografijo bi lahko naredili veliko boljšo, če bi stvari obrezali po robovih. Torej pojdite v Uredi in nato Obreži tako kot prej. Zdaj pa uporabite vogale in izrežite stvari. Tukaj na dnu imam preveč, zato bom nekaj od tega odvzel, ker odvzema fokus subjektom tukaj. Poleg tega je tukaj preveč, kar ni tako zanimivo. To bom naredil. Z uporabo pravila tretjin ta fotografija še zdaleč ni popolna, vendar je veliko boljša od izvirnika.
Naslednja stvar, ki jo boste morda želeli narediti, je čiščenje nepopolnosti. Običajno boste morda želeli to storiti, ko gre za ljudi in njihove kože, vendar vedno rad uporabim primer rož. Tukaj bi lahko bile pomanjkljivosti, kot so te pike, ki bi se jih lahko znebil z orodjem za retuširanje. Tukaj si lahko ogledate orodje za retuširanje in spremenite velikost čopiča, nekaj, kar ustreza velikosti tistega, kar boste urejali. Lahko povečate in nadaljujete s prilagajanjem velikosti. Ko ga pripeljete do tja, lahko preprosto kliknete desno na to mesto in se bo prilagodil in se poskušal znebiti teh madežev. Lahko tudi povlečete, da popravite območje.
Lahko bi celo naredil nekaj ekstremnih stvari. Tukaj na tej fotografiji je videti super, le da je znak Prepovedan vstop, ki bi se ga rad znebil. Tako bi lahko uporabil orodje za retuširanje tega znaka tukaj. Če ga kliknem tukaj, da ga aktiviram, bi lahko videli, da je premajhen. Prilagodimo velikost čopiča na nekaj večjega, kot je ta. Zdaj bom povlekel navzdol, da vidim, če se lahko znebim celotnega znaka. Seveda je tako. To območje še zdaleč ni popolno, vendar ga pomanjšano ne bom opazil. Vsaj ne toliko kot nepopolnost znaka Prepovedan vstop na tem čudovitem prizoru.
Zdaj želite delati z osvetlitvijo in barvo na fotografiji. Ena stvar, ki jo lahko storite, če nič drugega, je uporaba gumba Auto, ki je tukaj. Pravzaprav vam niti ni treba biti v načinu za urejanje, da ga uporabite. Samo kliknite nanj in poskušal bo samodejno prilagoditi fotografijo. To vam morda ne bo dalo popolnega rezultata, vendar je zelo pogosto boljše od tistega, s katerim ste začeli. Tam ga lahko izklopite za primerjavo. Prav tako lahko greste v Uredi in to storite tukaj. Ne glede na to, ali to vklopite ali ne, je naslednji korak morda prilagoditev osvetlitve. Tukaj je tudi gumb Auto za osvetlitev. Torej, če tam ne uporabljate splošnih izboljšav, lahko samo samodejno izboljšate samo osvetlitev in se ne bo dotaknila drugih stvari. Lahko pa razkrijete elemente tukaj pod osvetlitvijo. Tukaj lahko dejansko dobite več podrobnosti pod Možnosti. Če pa se raje ne spuščate v tako drobne podrobnosti, uporabite to vrstico tukaj. Če grem v desno, opazite, da močno poveča svetlobo in naredi stvari svetlejše. Če grem sem, stvari postanejo temnejše. Tukaj imate gumb Razveljavi. Zato se vprašajte, ali je na tej fotografiji videti svetlejša ali temnejša, kot se je prvotno spomnim, ko sem fotografiral. Če je videti nekoliko temnejše, se prilagodite v desno, da razsvetlite stvari. Tukaj lahko vidite, kako spreminja vse te stvari. Gleda fotografijo in samo vidi te stvari glede na to, kar je prikazano na fotografiji. Tako bo to izgledalo drugače, ko boste poskusili s svojimi fotografijami.
Nato naredite enako z barvo. Tukaj imate samodejni nadzor ali pa ga razkrijete in možnosti in uporabite ta kontrolnik tukaj. Če se spomnite, da so bile barve bolj žive, ko ste posneli fotografijo, povlecite v desno. Če menite, da so barve na fotografiji preveč žive in jo želite nekoliko zmanjšati nasičenost, jo lahko spustite na levo. Ne bojte se igrati z njim, ker ne pozabite, da lahko vedno razveljavite stvari. Vedno se lahko vrnete na izvirnik. Če ste zelo daleč v prilagajanje stvari in želite videti, kako se primerja z izvirno fotografijo, imate vedno tukaj ta gumb. Kliknite in zadržite. Vidiš original. Spustite in videli boste fotografijo z vsemi spremembami. Ne bojte se vrniti in znova začeti prilagajati svetlobo in barvo. Poigrajte se s fotografijo in poglejte, kaj vam bo uspelo.
Če ste posneli veliko fotografij na istem mestu in vam je všeč, kako to izgleda, lahko vedno odprete Slika in nato Kopiraj prilagoditve. Nato se lahko pomaknete na drugo fotografijo in nato Uredite to fotografijo ter pojdite na Slika in nato Prilepi prilagoditve, da uporabite popolnoma enake prilagoditve za to fotografijo.
Zato je zadnja stvar, ki bi jo morda želeli narediti, poskusiti nekaj filtrov. Tukaj pojdite na Filtri. V 90 % časa se mi zdi, da želim ostati pri izvirniku. Vendar je vredno preveriti nekatere od teh drugih filtrov, da bi svojo fotografijo videli na drugačen način. Včasih so rezultati odlični. Poskusimo nekaj od teh. Videli ste, da to ne deluje. Preveč je živo. Toda vedno ga lahko prilagodim in morda imam to le na 43%. Lahko poskusite to tukaj ali to. Pojdite skozi vse to, da dobite drugačen videz. V tem primeru mi nobena od teh ni všeč. Ostal bom pri originalu in to je v redu. Toda ko gre za to fotografijo, ko grem na Filters, je videti precej lepo, če preverim različico Vivid Cool. Toda sonce je precej izprano. Toda potem je Dramatic Cool veliko boljši.
Torej obstaja veliko drugih stvari, ki jih lahko storite, in načinov za prilagoditev vaše fotografije. Vendar naj vas dejstvo, da imate toliko izbire, ne ovira pri majhnih spremembah samo z uporabo orodja Auto Enhance, osnovnih prilagoditev svetlobe in barv, obrezovanja, vrtenja in drugih stvari. Poskusite, da ne boste razočarani ob prvih nekaj poskusih. Potrebno je nekaj vaje, da se tega navadiš. Sčasoma boste ugotovili, da lahko to storite hitreje in dobite še boljše rezultate. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-20 at 20.25.48 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-20 at 20.25.48 Large.jpeg
    175,2 KB · Ogledi: 66

Morda vas zanima tudi...

Če je notranji disk skoraj poln, je čas, da odstranite nekaj aplikacij in datotek. Tukaj je opisano, kako to storite v 7 korakih brez...
Odgovori
0
Ogledi
136
Preberite, kako premikati in spreminjati velikost oken v Macu brez uporabe aplikacij drugih ponudnikov. Okna lahko preprosto razporedite...
Odgovori
0
Ogledi
125
  • Članek
Pixelmator 3.2 "Lumière" je bil danes objavljen v trgovini Mac App Store, najnovejša večja posodobitev priljubljene aplikacije za...
Odgovori
0
Ogledi
157
V meniju Edit lahko v razdelku Substitutions nadzorujete nekatera samodejna dejanja, ki se dogajajo med pisanjem v računalniku Mac, na...
Odgovori
0
Ogledi
130
Applov brskalnik Safari ima v iOS in macOS vgrajeno funkcijo predlaganja gesla, z iOS 16, iPadOS 16 in macOS Ventura pa postaja bolj...
Odgovori
0
Ogledi
233
Nazaj
Na vrhu