Video 20 skritih funkcij v iPhone Messages

Gledate:
Video 20 skritih funkcij v iPhone Messages

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Tukaj je nekaj zabavnih stvari, ki jih lahko poskusite v aplikaciji Messages na vašem iPhonu ali iPadu. Lahko pošiljate sporočila s posebnimi učinki, pošiljate posebne povezave, namesto z novim sporočilom odgovorite z reakcijo, preprosto vključite GIF ali nalepke, dodate vrstice z zadevo, pošiljate zvočne posnetke in še veliko več.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si nekaj zabavnih funkcij aplikacije za sporočila na vašem iPhoneu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Tako lahko aplikacijo Messages uporabljate vsak dan za pošiljanje in prejemanje sporočil prijateljev in sodelavcev. Toda tukaj je nekaj funkcij, o katerih morda ne veste. Najprej lahko uporabite posebne učinke pri pošiljanju sporočil. Recimo, da vnesete takšno sporočilo. Namesto da se dotaknete gumba Pošlji, tapnite in držite gumb, se prepričajte, da ste tukaj izbrali Mehurček, nato pa lahko naredite več različnih stvari. Pokazal vam bo celo, kako bo izgledalo, če boste spremljali samo sporočilo. Torej, če se dotaknem Slam, bi lahko videli, kako izgleda slam. To je glasno in to nežno. Če vam je eden od teh všeč, ga preprosto tapnite še enkrat in poslal bo. Pokazal vam bo celo enak učinek kot drugi osebi. Upoštevajte seveda, da je to odvisno od tega, ali imajo tudi iPhone in uporabljajo Messages. Z vašimi Android prijatelji ne bo šlo.
Zdaj je bil en učinek, ki vam ga nisem pokazal, ker si zasluži svojo omembo. Če tapnete in držite tukaj, lahko uporabite Nevidno črnilo. Potem se zgodi, da je sporočilo zakrito. Tam je samo ta statičnost. Torej, ko ga pošljete, to vidijo in se morajo dotakniti, da razkrije sporočilo. To je lahko samo za zabavo, lahko pa tudi za preprečevanje spoilerjev, ko govorimo o TV-oddajah, ali pa jih prosite, naj si najprej ogledajo videoposnetek in nato preberejo naslednje sporočilo, ko ga preberejo. Takšne stvari.
Zdaj obstajajo tudi različni zaslonski učinki, do katerih pridete na enak način. Zato tapnite in držite ter preklopite na Zaslon. Potem dobite cel kup takšnih učinkov in preprosto potegnete, da greste skozi njih. Na dnu lahko vidite pike. Tako lahko izberete res kul učinek. Nekatere od teh se bodo prikazale, ko v sporočila vnesete določene besede. Tako bo na primer izgovor Happy Birthday prikazal ta učinek, ne da bi vam bilo treba iti na zaslon in si ogledati različne učinke. Ta se bo pojavil, ko boste rekli srečno novo leto.
Ali ste že kdaj komu vnesli URL in ga nato poslali, potem pa dobijo takšen predogled. Če želite, da ne dobijo predogleda, ampak da imajo URL v sporočilu kot običajno, lahko to storite na več načinov. Eden od njih je preprosto vključiti URL v stavek. Torej, na primer, pošiljanje tega bo dejansko poslalo povezavo tako. Če ga želite nekako vsiliti, veliko ljudi radi postavi piko pred URL. Torej verjemite ali ne, če to vnesete tako, tudi s presledkom in ga pošljete, bo poslal samo URL. Upoštevajte, da ni vključevalo niti točke in prostora pred roko.
Zdaj lahko poleg povezav do spletnih strani pošiljate tudi druge vrste povezav. Nekateri od njih dejansko sprožijo določena dejanja. Torej, na primer, če želite nekomu povedati, naj pošlje sporočilo nekomu drugemu, lahko vnesete SMS in nato dvopičje in nato telefonsko številko. Nato pošljite to in videli boste, kako je videti kot povezava. Če se dotaknejo, jih bo pozval, naj tej osebi pošljejo sporočilo. Enako lahko storite z dvopičjem FaceTime in telefonsko številko ali dvopičjem Apple ID TEL in nato s telefonsko številko in potem, ko se dotaknejo, jih bo dejansko pozval, naj pokličejo to telefonsko številko. Beseda MAILTO, ki ji sledi dvopičje, vse ena beseda brez presledka, nato e-poštni naslov, ki jih bo pozval, naj pošljejo e-pošto na ta e-poštni naslov.
Zdaj pa recite, da ste prejeli sporočilo od nekoga. Morda vas bo včasih zamikalo, da bi odgovorili samo s palcem navzgor ali s hitrim emodžijem z majhnim znakom ali kaj podobnega. Toda dejansko obstaja lažji način za to. Tapnite in pridržite njihovo sporočilo, nato pa tukaj dobite te različne hitre reakcije, vključno s palcem navzgor. To uporabljam ves čas. Zdaj se zgodi, da poleg svojega sporočila vidijo majhen palec navzgor namesto povsem novega sporočila v pogovoru s samo tem enim znakom ali emodžijem.
Zdaj recimo, da želite med vnašanjem urejati sporočilo. Velikokrat vidim ljudi, ki samo izbrišejo vse do točke, kjer so naredili napako, ali poskušajo tapniti točno na točno to mesto, da poskušajo urediti besedilo. Tukaj lahko dejansko uporabite tipkovnico kot sledilno ploščico. Če tapnete in držite preslednico, in vidite, kako vse tipke izginejo, je to sledilna ploščica, s katero lahko preprosto postavite kazalec, ko želite narediti popravek.
Tako si lahko besedilna sporočila predstavljate le kot eno vrstico besedila. Toda ali ste vedeli, da lahko namesto tega uporabite obliko teme in sporočila. Pojdite v aplikacijo Nastavitve in tam pojdite v Sporočila. Potem je ena od možnosti tukaj, da prikažete polje predmeta. Zdaj, ko greste vtipkati sporočilo, imate tukaj zadevo in sporočilo. Temo lahko preprosto preskočite. Če pa ga uporabite, bo dejansko prikazan krepko, takole.
Druga stvar, ki jo lahko storite, je, da imate lahko melodije zvonjenja po meri ali vzorce vibracij za različne ljudi, ki vam pošiljajo sporočila. Tako veste, kdo vam pošilja sporočilo, še preden pogledate v telefon. Pojdite v aplikacijo Stiki in nato s stikom pojdite na Uredi. Tukaj imate ton besedila. To lahko nastavite na drugačen ton besedila kot vsi ostali. Prav tako lahko obiščete Vibration in uporabite drug vzorec vibracij. Celo ustvarjanje lastnih vibracij po meri.
Zdaj, če bi želeli kopirati nekaj besedila. Morda vam nekdo v sporočilu da pomembne informacije in jih želite kopirati in vnesti v kakšno drugo aplikacijo, za katero verjetno veste, da lahko izberete, počakate in nato uporabite Kopiraj, da dobite to sporočilo. Lahko pa tudi povleci in spusti. Še bolje pa je, da lahko povlečete in spustite več sporočil. Torej z enim prstom tapnete sporočilo in ga zadržite. Potem vlečeš stran in zdaj vlečeš to sporočilo. Nato se lahko dotaknete z drugim prstom in zdaj lahko vidite, da vlečete dve sporočili. Zdaj lahko uporabite poljubne poteze, da greste v drugo aplikacijo in tam spustite ti dve sporočili ali deset sporočil, če želite. To lahko uporabite za besedilo, lahko pa ga uporabite tudi za povleci in spusti slike in druge stvari.
Poleg tega lahko povlečete in spustite v sporočila. Torej, namesto da bi morali tukaj brskati in poiskati fotografijo, ki jo želite poslati, ste lahko v aplikaciji Fotografije. Z enim prstom lahko začnem povleči, nato pa lahko z drugim prstom preklopim na Sporočila in tam povlečem v sporočilo, s čimer pošljem fotografijo, ki sem jo gledal, namesto da bi moral iti v Sporočila in nato znova poiskati to fotografijo.
Druga stvar, ki jo lahko storite v nastavitvah znotraj nastavitev sporočil, je, da lahko filtrirate neznane pošiljatelje. Torej, če prejmete veliko neželene pošte, lahko to vklopite in potem bo vsak, ki vam pošlje sporočilo, ki ni v vaših stikih, filtriran na ločeno mesto v aplikaciji Sporočila. Oh, in mimogrede, če ste na svoj iPhone celo namestili aplikacijo, ki filtrira sporočila in išče neželeno pošto, tega tukaj ne boste videli. Pravzaprav boste videli drug meni, v katerega se lahko poglobite. Vklopite lahko filtriranje neznanih pošiljateljev, lahko pa tudi označite, da želite, da lahko ta aplikacija filtrira neželeno pošto.
Zdaj, ko odgovarjate na sporočilo, verjetno veste, da lahko tukaj tapnete mikrofon in narekujete nekaj besedila. Lahko pa se tudi dotaknete tega gumba tukaj, ga držite pritisnjenega in izgovorite nekaj besedila in lahko vidite, da tam snema. Potem bo oseba na drugi strani, če se odločite za pošiljanje, to prejela kot zvočni posnetek, ki bi ga lahko predvajala. To je res priročno, če ne morete v odgovor nečesa dejansko vnesti. Recimo, da nekje hodite in bi bilo tipkanje pretežko, vendar se želite odzvati na to, kar vas je ta oseba vprašala.
Zdaj, ko nekaj vnašate, boste morda opazili, da je eden od predlogov, ki jih včasih dobite, za emoji. Tako lahko vnesete besedo pica in nato tapnete emoji pice in ga vstavite tja. Ni vam bilo treba iskati emodžija za pico. Toda tudi če ste to spregledali in vnesli več, lahko še vedno zamenjate besede v svojem besedilu z emoji, tako da preprosto tapnete ikono emojijev tam spodaj levo. Tu dobite pregledovalnik emojijev in po želji lahko iščete emoji. Toda opazite, kako sta se ti dve besedi spremenili in zdaj ju lahko tapnete in ju nadomestite s čustvenimi simboli.
Druga stvar, ki jo lahko storite, je, da v svoja sporočila preprosto vključite animirane GIF-e. Ni vam treba nekje iti na spletno mesto in jih poiskati ter jih povleči. Tukaj je pravzaprav gumb, ki izgleda takole, tapnete to in prikaže vse te različne GIF-e. Iščete lahko tisto, ki ustreza temu, kar želite povedati, tako. Povzroča cel kup različnih. Izberete lahko enega za pošiljanje za malo zabave.
Ko se z nekom pogovarjate, lahko vključite tudi svojo trenutno lokacijo. Torej, če jim želite povedati, kje ste, samo tapnite tukaj in prikazal se bo zaslon, ko boste zdaj videli zemljevid, ki vam prikazuje, kje ste. Nato lahko rečete Pošlji mojo trenutno lokacijo, da pošljete svojo lokacijo takoj. To je priročno, če želite komu povedati, hej, našel sem odlično novo trgovino. Moral bi preveriti. To trenutno lokacijo lahko pošljete. To lahko preberejo ure pozneje in natančno vidijo, kje ste bili. Potem lahko seveda tudi Share My Location, kar jim bo omogočilo dostop do tega, da bodo lahko ves čas videli, kje ste. Torej, če se poskušate srečati z nekom, vam lahko zdaj sledi z uporabo Find My App.
Kaj pa, če ste tukaj v skupinskem klepetu in želite ostati v skupinskem klepetu, vendar ni nujno, da želite prejemati vsa obvestila. Vemo, kako lahko gredo. Na koncu lahko prejemate obvestila vsakih nekaj sekund, če je zelo aktivna. No, lahko se dotaknete tukaj in ena od stvari, ki jih lahko storite, je Skrij opozorila.
Še ena zabavna stvar, ki bi jo lahko storili, je, da lahko dejansko pošljete digitalno sporočilo na dotik drugi osebi z iPhoneom. Če želite to narediti, poiščite to ikono tukaj v aplikacijah. Nato lahko tapnete tukaj, nastavite barvo, nato pa lahko nekaj narišete in nato pošljete. Dobijo majhno sporočilo, ki izgleda takole. Dotaknejo se in dejansko bodo videli risbo tako, kot ste jo narisali vi.
Še ena stvar, ki jo imate tukaj v spodnjih aplikacijah, je ta mali gumb App Store. Tapnite to in videli boste druge aplikacije, ki delujejo s sporočili na različne načine. Ena najbolj kul stvari, ki jih lahko naredite, je, da lahko dejansko igrate igre z drugimi ljudmi. Torej, večina teh, ki jih boste videli, so le te majhne igre, ki se pošiljajo naprej in nazaj. Ne gre samo za preprosta besedilna sporočila. Pravzaprav se prikaže majhno okno za igro in lahko posnamete igro v majhni igri biljarja ali morda igrate roko v igri s kartami, kaj takega. Gre samo naprej in nazaj. To je odličen način za pogovor s prijateljem ali družinskim članom, vendar vam pravzaprav ni treba imeti teme za pogovor. Na primer, starši ali stari starši se lahko odlično pogovarjajo z otrokom, ki samo igrajo igro naprej in nazaj, ki traja več dni ali tednov.
Zdaj lahko poleg tipkanja tudi ročno pišete sporočila. Če želite to narediti na iPhonu, ga morate obrniti vodoravno. Ko to storite, boste v spodnjem desnem kotu videli dodaten gumb. Tam si lahko to videl. Dotaknite se tega in zdaj lahko s prstom nekaj napišete in pošljete.
Toliko drugih zabavnih stvari lahko počnete. Tukaj so na primer nalepke in lahko izberete Animoji ali enega od svojih Memojijev, ki ste jih ustvarili, nato pa lahko pošljete v bistvu nepremično sliko ali pa se dotaknete tukaj in potem imate svoj Memoji ali Animoji in vidite, kako dejansko uporablja kamero za posnemanje tega, kar počnete, in lahko s svojim glasom posnamete, kako vaš Memoji ali Animoji nekaj pove, in to pošljete kot sporočilo. Tone zabavnih stvari za početi.
Zato upam, da se vam je zdelo to koristno ali pa vas je vsaj spodbudilo, da se še malo poigrate z aplikacijo Messages in vidite, kaj je tam. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-04-22 at 19.54.43.png
    Screenshot 2022-04-22 at 19.54.43.png
    1,6 MB · Ogledi: 192

Podobne teme

Tukaj je nekaj manjših novih funkcij iOS 16 za iPhone, ki jih morda še niste odkrili. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z...
Odgovori
0
Ogledi
145
https://www.youtube.com/watch?v=Q9ejVtGh2Vw Medtem ko so Stage Manager in druge velike nove funkcije deležne vse pozornosti, je veliko...
Odgovori
0
Ogledi
137
10 neverjetnih funkcij iOS za izboljšanje iPhona - iPhone ima kup funkcij, ki jih Android ne more narediti, tukaj pa je 10 funkcij iOS...
Odgovori
0
Ogledi
51
Top 10 Super koristne funkcije iPhona za lažje življenje - Apple še naprej dodaja koristne funkcije v iOS in z iOS 17 smo pridobili...
Odgovori
0
Ogledi
48
V tipkovnici Maca je veliko skritih funkcij, ki lahko sprostijo moč produktivnosti, če jih poznate. Naučite se vnašati posebne znake...
Odgovori
0
Ogledi
129

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu