Video 20 načinov za sprostitev prostora na disku na vašem Macu

Gledate:
Video 20 načinov za sprostitev prostora na disku na vašem Macu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Če je vaš trdi disk poln in morate hitro počistiti nekaj prostora, je tukaj 20 lokacij, kjer lahko to storite. V macOS Monterey lahko uporabite upravitelja pomnilnika, da počistite veliko nepotrebnih datotek, poleg tega vam bom pokazal nekaj mest, kjer si lahko ogledate mapo knjižnice, aplikacije, fotografije, dokumente, iCloud in drugo.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Če je vaš trdi disk poln, naj vam pokažem, kje iskati, da sprostite nekaj prostora.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o kampanji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej, če je vaš trdi disk poln in želite hitro počistiti nekaj prostora, je na voljo veliko mest, kjer lahko počistite nekatere datoteke, ki jih verjetno ne potrebujete. Najprej začnimo v aplikaciji Media Apps. V aplikaciji TV, če greste pod Knjižnica v filme ali TV-oddaje, boste videli seznam videoposnetkov, ki jih imate. Zdaj veliko teh morda ne bo mogoče prenesti. Če premaknete kazalec na enega, boste videli majhno ikono v oblaku, ki označuje, da ste lastnik tega filma, vendar ga trenutno nimate prenesenega na ta Mac. Torej ne zavzema prostora. Če pa tega tukaj ne vidite, to pomeni, da film uporablja prostor na vašem pogonu in lahko kliknete tukaj. Namesto Prenesi boste videli možnost, da ga odstranite. Še bolje, obstaja lažji način, da jih vidite. Lahko greste do tega, kar imenujem Upravitelj shranjevanja. Tukaj ga bomo veliko uporabljali.
Pojdite v meni Apple in O tem Macu. Nato na vrhu kliknete Shramba in kliknite Upravljanje. Zdaj imate preprost dostop, da se znebite nekaterih stvari tukaj na levi. Torej pojdimo na TV. To vam bo pokazalo seznam vsega, kar ste prenesli. Kliknite tukaj, da ga razvrstite po velikosti, in lahko izberete enega, da ga izbrišete. To je res preprost način. Niti vam ni treba odpreti TV aplikacije.
Pojdimo torej na Podcaste. V Podcastih, če greste na Preneseno na levi, vam bodo pokazali vse poddaje, ki ste jih trenutno prenesli, in tukaj lahko kliknete na tri pike in odstranite prenose. Toda tako kot pri TV-ju lahko tukaj na enak način odprete upravitelja pomnilnika, vendar namesto tega pojdite na Podcaste. Zdaj si lahko tukaj ogledate vse svoje podcaste. Lahko razvrstite po velikosti in na vrh lahko postavite največjega. Nato lahko izberete eno, kliknite Izbriši, da jo izbrišete. Lahko tudi pritisnete Shift, da izberete obseg, ali ukaz A, da izberete Vse ter izbrišete in počistite veliko prostora. Seveda se je enostavno vrniti v aplikacijo Podcast in znova naložiti podcaste. Tako kot lahko znova naložite TV-oddaje in filme, ki ste jih kupili pozneje. Ni vam jih treba shraniti na vašem Macu.
Torej, tretje mesto za iskanje so Knjige. V Knjigah tukaj ni prenesenega razdelka. Če pa obiščete Knjižnica, boste opazili, da imajo nekatere knjige ikono v oblaku, kar pomeni, da jih trenutno nimate prenesene, druge pa ne. Tako lahko kliknete in odstranite. Toda upravitelj shranjevanja ima tukaj na levi strani tudi knjige. Lahko vidite, katere imate. Lahko jih razvrstite. Izberete lahko enega ali več in Izbriši. Zdaj pa poglejmo še nekaj drugih krajev.
GarageBand mora na vaš pogon shraniti veliko zvočnih podatkov. Zdaj, če ste redko kdaj uporabljali GarageBand ali ste ga morda uporabili le enkrat, da se poigrate z njim, in trenutno to ni pomembno. Če morate sprostiti nekaj prostora, lahko to storite tako, da se znebite veliko podatkov GarageBand. Torej pojdite na raven računalnika v Finderju. Nato pojdite na trdi disk navzdol v knjižnico in tam je nekaj mest, kjer najdete vsebino GarageBand. Najprej si oglejmo podporo za aplikacije. Pod tem lahko najdem GarageBand. Lahko izvedem ukaz i in vidim, da je to precej velika mapa tukaj. Torej, če ne bom uporabljal GarageBand, lahko to mapo preprosto izbrišem. Toda veliko stvari GarageBand je dejansko vloženih pod Logic. Logic je še ena aplikacija, ki jo ima Apple, ki je glasbena aplikacija bolj profesionalne ravni. Tako bi jih lahko našli tukaj in videli bi, da bi bil ta lahko še večji. Torej, če nimate Logic in ne nameravate uporabljati GarageBand, se lahko znebite tudi tega. A še več, ker zunaj podpore aplikacij v zvoku običajno najdete Apple Loops in Apple Loops Index. Apple Loops so delčki zvoka, ki se uporabljajo v GarageBand in Logic. Teh dveh map se lahko tudi znebite, da prihranite prostor. Zdaj, če želite, se lahko vrnete v upravitelja pomnilnika, kot prej, nato pa lahko izberete Ustvarjanje glasbe. Lahko vidite, da je tukaj gumb Odstrani knjižnico zvoka GarageBand. S tem se boste znebili nekaterih, a morda ne vseh teh datotek. Zato boste morda želeli začeti s tem in nato preveriti te štiri lokacije.
Zdaj je še ena aplikacija, ki lahko zavzame veliko prostora na vašem pogonu poleg same aplikacije, Xcode. Xcode je Applovo orodje za razvijalce in če ste ga že kdaj prenesli, da bi se igrali z njim, morda, da bi se naučili nekaj novih veščin, vendar ga ne uporabljate vsak dan kot razvijalec, se boste morda želeli znebiti Xcode in vse to so podporne datoteke za prihranek prostora. Ko se torej poskušate znebiti nekaterih datotek iz Xcode, tam, kjer želite najprej pogledati, je v upravitelju pomnilnika. Poglej pod Razvijalec. Potem boste videli vse te različne stvari. Če ne uporabljate sprememb Xcode, ne potrebujete nobene od teh. Toda tudi če ste, se boste morda želeli znebiti nekaterih starejših različic iOS, če jih ne preizkušate. Enaka stvar za Watch ali včasih različice TV OS bo tudi tukaj. Nato lahko poiščete predpomnilnike Xcode, Arhive projekta in Project za izdelavo podatkov in indeksov. Izbrišete lahko katero koli od teh. Prav tako lahko pritisnete Shift, da izberete več, in Izbrišete. Tudi če ste končali s temi, pojdite v svojo uporabniško mapo, v knjižnico, tam uporabite meni Option Go. Nato pojdite na Developer in nato Xcode. Nato tukaj poiščite uporabniške podatke in IBSupport. Potem boste tukaj videli simulatorske naprave. Če jih še niste počistili, jih lahko tudi nekatere počistite. Nato nazaj na ravni Xcode poiščite Drive Data in tam se lahko znebite stvari, ki ostanejo iz nekaterih vaših projektov, če jih ne potrebujete. Ti bodo obnovljeni, če boste znova sodelovali s temi projekti.
Na najvišji ravni v mapi Knjižnica, torej ne v vaši uporabniški mapi, ampak v glavni mapi knjižnice, poglejte pod Razvijalec in nato boste videli Simulator tečaja. Videli boste nekaj profilov, izvajalnih časov in stvari pod tem. Če tam vidite kaj, se ga boste morda želeli znebiti, če se tega še niste znebili. To je izvajalni čas iOS 13. Tega ne potrebujem, da se ga lahko znebim. Najdete jih v nastavitvah Xcode in nato v komponentah, nato pa jih lahko vidite tukaj. Od tu jih preprosto ne morete izbrisati, lahko pa jih enostavno znova prenesete.
Še ena stvar, ki jo morda imate na pogonu, so stare varnostne kopije za iPhone ali iPad. Za varnostno kopiranje teh naprav verjetno ne uporabljate iClouda, morda pa ste jih nekoč v preteklosti varnostno kopirali na svoj Mac in te datoteke še vedno ležijo naokoli in so lahko ogromne. Zdaj jih je najlažje poiskati tako, da odprete upravitelja pomnilnika tako kot prej, ker bi morali pri Finderju povezati vsako napravo in nato iti na Upravljanje, da varnostno kopirate te naprave. Toda tukaj lahko dejansko iščete datoteke iOS tukaj na levi. Lahko jih izberete in dobili boste seznam vseh vaših starih varnostnih kopij. Lahko jih izberete in izbrišete. Včasih je bil tudi čas, ko ste posodobili naše iPhone in iPade prek računalnikov Mac ali pa to še vedno počnete na ta način. Te datoteke imaš naokoli. Če greste v mapo knjižnice tam, držite tipko možnosti in nato tukaj poiščete iTunes in tam boste morda videli nekaj teh starih posodobitev iOS-a. Seveda jih lahko izbrišete. Vaš iPhone in iPad sta verjetno že pretekla te posodobitve in lahko bi te naprave posodobili neposredno zdaj. Ni vam treba iti skozi vaš Mac.
Zdaj je v mapi knjižnice mapa z imenom Podpora za aplikacije. Če greste v to, boste tukaj dobili mape za različne aplikacije, ki želijo shraniti dele same aplikacije, različne knjižnice. Torej pojdimo in jih razvrstimo po velikosti. Zdaj je težava v tem, da velikosti map niso prikazane. Za prikaz velikosti map, ki jih želite, pojdite na Pogled, Pokaži možnosti pogleda in vklopite Izračunaj vse velikosti. To tehniko bomo veliko uporabljali. Nato počakajte, da vse izračuna. Nato lahko vidite, katere aplikacije morda zavzamejo veliko prostora. To, kar želite iskati tukaj, niso aplikacije, ki jih trenutno uporabljate. Teh ne želite onemogočiti tako, da tukaj odstranite njihove stvari. Toda morda aplikacija, ki je ne uporabljate več. Morda tisto, ki ste jo pred časom prenehali uporabljati, ali staro različico aplikacije, ki je ne uporabljate več. Potem se jih lahko znebiš. Prav tako želite iti na raven računalnika in nato v knjižnico tukaj in narediti isto stvar v podpori aplikacij. Razvrsti po velikosti, prikaži možnosti pogleda, izračunaj vse velikosti in si oglej, kaj zavzame veliko prostora. Adobe ima torej tudi kar nekaj stvari. Potem je večina preostalih stvari tukaj premajhna, da bi jih skrbelo.
Zdaj, ko se vrnete na najvišjo raven in pogledate v System. Zdaj je sistem zaščiten. Ne moreš spremeniti tega, kar je tam. Želim pa, da pogledate in vidite, koliko prostora zavzemajo vaši glasovi. To so glasovi, ki se uporabljajo za besedilo v govor ali za Siri. Torej greste v Sistem in nato v Knjižnico in potem boste pogledali na dveh mestih. Eden je govor. Pridobite informacije o govoru, da vidite, kako velik je. To je 1G. Pojdite tudi na vrh in videli boste sredstva V2. Pojdite tja in nato vklopite Izračunaj vse velikosti. Razvrsti po velikosti in si oglejte, kaj se zdi govor. Tukaj si lahko ogledate glasovne storitve. Torej je tudi to glas. Glasovna sredstva Mac Can Talk. Tudi to je nekaj. Tako lahko vidite približno 3G tam. Torej 4G skupaj. Zato se boste morda želeli s tem spopasti tako, da se znebite nekaterih glasov. To lahko storite tako, da greste v sistemske nastavitve in nato v dostopnost in nato v govorno vsebino. Tukaj boste videli System Voice. Zdaj izberite to in pojdite na Prilagodi. Nato boste videli kljukice poleg vseh glasov, ki ste jih trenutno naložili. Morda ste v nekem trenutku pregledali in preverili cel kup teh in si mislili, da bi se bilo zabavno igrati z nekaterimi glasovi. Zdaj pa hočeš ta prostor nazaj. Torej, kar želite storiti, je, da počistite vse, za katere mislite, da jih ne boste potrebovali. Glasovi Siri so največji. Torej želite nekako ugotoviti, kateri od štirih glasov Siri želite. Shranite tega in se znebite ostalih treh. Obdržal bi nekaj, kot sta Samantha in verjetno Alex. So nekateri privzeti. Itak so res majhni. Ti starejši glasovi. Nato lahko kliknete V redu in znebite se teh glasov. Tudi tukaj ne morete spremeniti sistemske mape. Edini način za to je torej uporaba sistemskih nastavitev in prilagajanje glasov.
Zdaj običajno, ko ljudje govorijo o čiščenju prostora na disku, govorijo o predpomnilniku. Znebite se predpomnilnikov. Čiščenje predpomnilnikov. Toda večino časa tega ne želite storiti. Bistvo predpomnilnika je, da pospeši stvari namesto vas. To je, da vzamete datoteke, ki jih boste potrebovali ves čas, bodisi stvari iz spleta ali stvari, ki jih ustvarijo aplikacije, in jih pripravite za uporabo. Čiščenje predpomnilnika; vse, kar boste storili, je, da vas upočasni, ko boste naslednjič uporabili to aplikacijo. Vseeno jih bo regeneriralo. Tako vam ne bo prihranilo prostora. To bo samo upočasnilo stvari in bi lahko pojedlo vašo pasovno širino, če bi jih moral znova prenesti. Vendar jih je še vedno vredno preveriti. Tukaj pojdite v mapo Knjižnica in nato poiščite Predpomnilnik. Pojdi tja. Naredite razvrščanje po velikosti in tako kot prej Izračunajte vse velikosti, da boste lahko tam videli mešane mape. Poglej, kaj imaš. Na primer, tukaj je popoln primer. Zdaj uporabljam Screenflow 10. Screenflow 9 ima tukaj predpomnilnik. Ne uporabljam ga več. Nikoli več ga ne bom zagnal in zapustil je ta predpomnilnik. Tako lahko izbrišem ta predpomnilnik in se ga znebim. Torej hočeš nočeš iti skozi to. Samo poglejte največje stvari. Pomislite, ali jih res potrebujete ali ne, in jih izbrišite, če menite, da jih ne boste potrebovali znova ali kadar koli kmalu.
Zdaj, če ste v Messages dobili nekaj slik s prilogami in kdo še niste, lahko zavzamejo veliko prostora. Tako lahko greste v Sporočila in če ga vidite, ga lahko nadzirate in kliknete in ga lahko izbrišete. Vendar se ne boste pomikali po vseh pogovorih, da bi našli največje in jih izbrisali. Namesto tega pojdite v upravitelja pomnilnika, tako kot prej, in če imate več kot le nekaj slik in drugih prilog, bi morali videti sporočila, ki se prikažejo tukaj na levi strani, in jih lahko izberete in nato razvrstite po njem, tako kot podcaste. ter knjige in TV-oddaje.
Kaj pa vaše fotografije? Zavzamejo veliko prostora, kajne. No, pojdite na Fotografije, Nastavitve in nato poglejte pod Splošno. Nato boste videli Lokacija knjižnice. Torej želite biti pozorni na to. Tam so shranjene vse vaše stvari. Dejansko lahko kliknete nanj, da skočite nanj, in tukaj ga lahko vidite v moji domači mapi pod Slike. Običajno ga boste našli tam in običajno se bo tako imenoval. Izberem lahko, da izvedem ukaz i in pokazal mi bo velikost. Tako lahko ugotovite, ali je to nekaj, zaradi česar morate skrbeti ali ne. Zdaj, če je precej velik, lahko naredite nekaj stvari. Eden od njih je, da lahko znova odprete Fotografije, Nastavitve v iCloud in vklopite fotografije iCloud. Zdaj ja, to pomeni, da bo vse vaše fotografije naložil v iCloud in da, verjetno boste morali plačati za shranjevanje. 3 $ na mesec ali kaj podobnega. Zgodilo pa se bo, da bo fotografije, ki so najstarejše, tiste, ki si jih niste pogosto ogledovali, razložilo in jih dalo v iCloud in ne bo zavzelo prostora na vašem Macu. Če želite prihraniti prostor, morate vklopiti Optimize Mac Storage. Poleg tega imate na voljo vse svoje fotografije na vašem iPhoneu, iPadu, morda tudi na vašem drugem Macu. Nekako prijeten je občutek, da vaše fotografije niso samo na vašem Macu in morda na vašem varnostnem disku, ki je poleg. Da so nekje drugje, če pride do katastrofe, ki uniči ti dve stvari. Vendar ne pozabite, da prihrankov ne vidite takoj. Potreboval bo nekaj časa, da se vse naloži in da se nekatere starejše, manj gledane fotografije naložijo. Zato so tukaj samo na zahtevo, niso shranjeni na pogonu.
Še ena stvar, ki jo lahko storite, je, da se lahko znebite videoposnetkov iz tega. Torej ne maram shranjevati svojih videoposnetkov v aplikaciji Fotografije. Rada jih postavim drugam. Torej, če imate tam nekaj videoposnetkov, je samo stvar, da jih izberete, nato pa lahko naredite datoteko, izvoz, izvoz nespremenjenega izvirnika za toliko videoposnetkov. Potem jih lahko shranite. Nato jim poimenujte nekaj lepega. Postavite jih nekam v lepo organizacijo map, morda celo na zunanji disk. Zdaj je glavna stvar, ki jo lahko naredite s kamero vašega iPhone-a, snemanje kratkih videoposnetkov. Verjetno tega ne želite storiti. Tam želite imeti svoje videoposnetke, ki jih lahko vidite v svoji knjižnici fotografij. Če pa ste kot jaz in večinoma fotografirate in le občasno posnamete videoposnetke, je to morda dobra možnost in odličen način za prihranek prostora, saj videoposnetki zavzamejo veliko več prostora kot fotografije.
Zdaj boste morda želeli poiskati stare knjižnice fotografij. Morda ste na neki točki podvojili svojo knjižnico fotografij kot varnostno kopijo ali pa ste na neki točki ustvarili ločeno za nekaj posebnega. V Finderju poiščite in poiščite .photoslibrary. Nato uporabite Ime vsebuje to. Nato naj poišče ta Mac. Prišel bo do vseh starih knjižnic fotografij, ki se jih morda lahko znebite. Lahko ga izberete in upajmo, da se spomnite, zakaj je tam in kaj je v njem glede na njegovo lokacijo. Poiščite tudi .iphoto. Našel bo vse stare knjižnice iPhoto pred prehodom z iPhoto na fotografije. Pravzaprav je veliko ljudi ob prehodu zapustilo svojo staro knjižnico iPhoto za nekaj časa, da bi se prepričalo, ali je vse v redu. Morda ste pozabili nanjo in zdaj, ko veste, da je vse v redu, se lahko znebite te stare knjižnice, ki je zelo zastarela.
Drugo mesto, ki ga boste morda želeli pogledati, je mapa Prenosi. To lahko ugotovite tako, da greste na Pojdi in nato Prenosi in tukaj ste seveda stvari prenesli v Safari, drug brskalnik, morda Mail. Velikokrat ljudje pozabijo, da so stvari postavili sem in to bi se lahko res povečalo. Najboljša praksa je seveda, da nekaj prenesete v mapo Prenosi in ga bodisi uporabite takoj, kot da je namestitveni program, ali pa ga postavite na pravo mesto v mapi Dokumenti ali kamor koli, da se nič ne kopiči. Če pa ste pustili, da se stvari kopičijo, se morda zdaj ukvarjajte z vsakim od teh elementov in počistite mapo s prenosi.
Seveda je še en kraj za ogled smeti. Do njega lahko pridete v Dock-u, tako da ga preprosto kliknete in odpelje vas do mape za smeti. Zdaj je mapa za smeti le varnostna mreža. To naj bi bilo začasno mesto za shranjevanje, nato pa lahko pozneje izbrišete datoteke v njem. V smetnjak nikoli ne odlagajte ničesar, česar niste pripravljeni takoj izbrisati. Torej, če to vadite in zdaj opazite, da je vaš koš za smeti precej poln, ker ga že nekaj časa niste izpraznili, izpraznite koš. Pojdite v Finder, izpraznite smeti in se znebite vsega. Če vam to postaja težava, saj imate v košu polno datotek, da jih lahko izpraznite, lahko odprete Upravitelj shranjevanja. Če pogledate pod Priporočila, boste videli Samodejno izprazni smeti. To lahko vklopite z gumbom tukaj in vse datoteke, starejše od 30 dni, bodo izbrisane.
Zdaj je seveda nekaj največjih datotek na vašem pogonu verjetno v vaši mapi z aplikacijami. Pojdite v mapo Aplikacije, pojdite v Pogled seznama in nato Razvrsti po velikosti. Želite vklopiti Izračunaj vse velikosti, ker so včasih aplikacije shranjene v majhnih mapah. Zdaj lahko vidite, katere aplikacije zavzamejo največ prostora. Včasih so to stvari, ki jih ne potrebujete več. Kot morda igra, ki ste jo končali. Zdaj se lahko znebite. Če želite izbrisati aplikacijo, je najboljši način za to, da odprete Launchpad. Kliknite in pridržite katero koli ikono in nato kliknite X, da izbrišete aplikacijo. To je najčistejši način za to. Nekatere aplikacije tega ne boste videli, ker so sistemske aplikacije. Teh in drugih aplikacij ne morete izbrisati, saj jih ne boste videli, ker jih ni namestila Mac App Store. V tem primeru se morate od razvijalca pozanimati, kakšen je pravi način za odstranitev aplikacije. Običajno je to nekaj preprostega, kot je vlečenje aplikacije iz mape aplikacije v koš. Toda pri nekaterih aplikacijah je to bolj zapleteno, kot da obstaja aplikacija Uninstaller, za katero želijo, da jo zaženete ali obdelate, za katero želijo, da sledite. Odvisno od razvijalca.
Zdaj, če želite, lahko poiščete velika e-poštna sporočila in jih tudi izbrišete. Zato pojdite v katero koli mapo, v kateri so vsa vaša e-poštna sporočila. Običajno je za gmail ali iCloud. To je kot arhivska mapa. Ali pa ste stvari razporedili v različne mape. Ponavadi je nekaj takega kot Arhiv. Lahko pa izberete tudi več takih map. Pokazal vam bo vsebino vseh teh map. Zdaj imate seznam v bistvu vseh svojih starih e-poštnih sporočil. Nato pojdite na Pogled, Razvrsti po velikosti, nato pa boste na vrhu videli največje e-poštno sporočilo. Mogoče nekaj, kar ima veliko navezanost. Lahko ga izbrišete in prihranite kup prostora. Čeprav v večini primerov ne boste našli e-poštnega sporočila, ki bi bilo resnično vredno vašega časa, če izbrišete samo to sporočilo.
Zdaj pridemo do vaših datotek. Ko pogledate povsod drugje, gre v bistvu na vaše datoteke. Te lahko shranite na veliko različnih mestih. Toda ena stvar, ki jo boste morda želeli narediti, preden začnete kopati, je preveriti, ali je tam zunaj kakšna velika datoteka, ki se je lahko znebite. Torej pojdite na Finder Search, kot je ta, in spremenite Kind v File Size. Morda boste morali dejansko pogledati pod Drugo, da poiščete Velikost datoteke in jo tam izberete. Potem je velikost datoteke večja od in približno 100 megabitov. Nato spremenite območje iskanja iz Dokumenti ali kjer koli ste začeli v Ta Mac. Našel bo vse največje datoteke, ki jih imate na disku. Če je nekaj, kar ne potrebujete več, se ga boste morda želeli znebiti. Od tu lahko dejansko nekaj vržete neposredno v smetnjak, tako da ga izberete in nato povlečete v koš ali ukaz Izbriši in ga daste v koš. Toda velikokrat velike stvari niso posamezne datoteke. Lahko so mapa, napolnjena z datotekami. Kako torej ugotoviti, kaj zavzema veliko prostora. No, za ogled vseh svojih dokumentov morate iti na enega od dveh krajev. Ena je vaša uporabniška mapa, druga pa iCloud Drive. Lahko Pojdite in nato Pojdite v svojo uporabniško mapo, imenovano Domov, in tam boste videli stvari. Tukaj lahko vidite tudi mape Dokumenti in namizje, odvisno od vaših nastavitev. Če ne, boste še vedno videli stvari, kot so filmi, glasba, slike in podobno. iCloud Drive vam bo dal vse vaše mape iCloud Drive, vključno s stvarmi, kot so dokumenti in podobno. Zdaj želite razvrstiti po velikosti in želite vklopiti Izračunaj vse velikosti. Potem boste videli, kaj zaseda prostor.
Tu je torej očitno, da so glavna stvar Dokumenti. Lahko se poglobim tako, da to odprem. Potem bi lahko kopal še naprej in še naprej gledal navzdol in videl, kaj zavzema veliko prostora. Tukaj v bistvu delate inventar. Vse pregledujete in poskušate ugotoviti, kaj porabi veliko prostora. Če je bila moja mapa Dokumenti velika 50 GB, bom želel hitro poiskati dol in ugotoviti, kaj porabi večino teh 50 koncertov. Za to res ni nadomestila. Vem, da bo veliko ljudi priporočilo aplikacije za čiščenje in podobno, vendar želite iti skozi in resnično razumeti, kaj imate tukaj. Ne samo, da bi našli datoteke, ki jih ne potrebujete več, in se jih znebili, ampak morda tudi za čiščenje vaše organizacije, da v prihodnosti ne boste imeli polnega pogona, ne da bi vedeli, kaj zaseda prostor.
Tukaj je torej bonus, ki se imenuje Lokalni posnetki Time Machine. Tega ne boste našli nikjer med vožnjo, ne glede na to, kam pogledate. To so varnostne kopije Time Machine, shranjene na vašem lokalnem pogonu. Recimo, da imate MacBook, imate pogon Time Machine in varnostno kopirate na ta pogon Time Machine. Potem pa odklopite pogon in zdaj potujete s svojim MacBookom. Še vedno bo naredil te varnostne kopije in za to bo uporabil prazen prostor na vašem disku. Ko boste naslednjič povezali pogon Time Machine, bo vzel vse te varnostne kopije in jih premaknil na pogon. Tako niste zamudili varnostne kopije, čeprav pogon ni bil povezan. Če pa diska niste povezali dlje časa, bi lahko zavzel veliko prostora na disku, zato je razpoložljivega prostora manj. Lokalnih posnetkov se lahko znebite na enega od dveh načinov. Eden od njih je preprosto priključitev pogona Time Machine Drive, morda ste to za nekaj časa pozabili narediti. Zdaj, ko je povezan, naj naredi varnostno kopijo. Pustite ga nekaj časa pri miru. Morda čez noč in vse bi moralo biti varnostno kopirano in lokalnih posnetkov ni več in imate več razpoložljivega prostora. Če iz nekega razloga tega res ne morete storiti in morate očistiti prostor, lahko pojdite v Sistemske nastavitve in nato na Časovni stroj in nato poglejte, kje piše Samodejno varnostno kopiranje. Izklopite to. Če to izklopite, bodo ostali lokalni posnetki, vendar bo to trajalo nekaj minut. Zato mu dajte nekaj minut in ga nato znova vklopite. Kar bi storil, je, da se vrnem morda uro pozneje, da ga ponovno vklopim ali ponovno vklopim, ko naslednjič povežete svoj Time Machine Drive. To bo po nekaj minutah počistilo vse lokalne posnetke in omogočilo več prostora. Kot sem rekel za večino ljudi, to ni problem, še posebej, če je vaš Time Machine Drive vedno povezan.
Torej izvolite. Obstaja veliko mest za iskanje dodatnih datotek in stvari, ki bi lahko zasedle prostor na vašem trdem disku. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-21 at 19.22.13 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-21 at 19.22.13 Large.jpeg
    161,8 KB · Ogledi: 54

Podobne teme

Ni vam treba biti strokovnjak za nastavitve fotografij, da bi svoje fotografije nekoliko izboljšali. Z uporabo le nekaj osnovnih orodij...
Odgovori
0
Ogledi
65
V računalniku Mac lahko na več načinov pretvorite videoposnetke iz enega formata v drugega. Pogosto vam pretvorbe sploh ni treba...
Odgovori
0
Ogledi
42
V programu Pages lahko med odstavke dodate črto na več načinov. Uporabite lahko obliko, robove odstavkov, slike in drugo. Vir...
Odgovori
0
Ogledi
60
Ne spreglejte menija Pomoč v menijski vrstici Maca. Z njim lahko pridete do podrobne dokumentacije o aplikaciji, ki jo uporabljate...
Odgovori
0
Ogledi
50
V Macu lahko za zapiske uporabljate različne vgrajene aplikacije. Katero aplikacijo boste uporabili, je odvisno od vaših potreb in...
Odgovori
0
Ogledi
80

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu