Video 20 idej za sezname, ki jih lahko ustvarite v aplikaciji Reminders

Gledate:
Video 20 idej za sezname, ki jih lahko ustvarite v aplikaciji RemindersAplikacijo Reminders lahko uporabite za veliko več kot le za hitre sezname opravil. Tukaj je 20 idej za različne kontrolne sezname, ki jih lahko uporablja večina ljudi. Namesto opomnikov lahko uporabite tudi aplikacijo Notes.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Tu so različni načini uporabe aplikacije Opomniki na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zato je zelo enostavno uporabiti aplikacijo Opomniki za ustvarjanje seznamov opomnikov. Ko imate nekaj, kar morate narediti pozneje, to preprosto dodate na seznam in pozneje lahko ta seznam pregledate, da dobite opomnik. Toda obstaja toliko različnih vrst seznamov, ki jih lahko ustvarite. Tukaj je nekaj idej, ki sem jih združil in upam, da lahko uporabite nekaj od teh ali pa bodo morda sprožile svojo idejo.
Najprej začnimo z osnovnim seznamom opravil. To je znano tudi kot seznam opravil. Verjetno večina ljudi uporablja opomnike za to. Ko pomislite na nekaj, kar morate opraviti, vendar tega trenutno ne morete storiti, ga namesto tega dodate na seznam, kot je ta. Nato jih lahko označite, ko jih dokončate. Ni nujno, da zapadejo danes ali kadar koli. So le nekaj, kar morate storiti v prihodnosti. Tako jih lahko nastavite tako, da vas opomnijo na določen dan in ob določeni uri ali na lokaciji. Za te lahko nastavite prednost. Tako jih lahko razvrstite po prioriteti. Tukaj lahko dodate opombe in tudi povezavo. Ko si jih ogledujete, jih lahko vedno razvrstite po datumu zapadlosti, ki ste ga nastavili, datumu ustvarjanja, prioriteti ali jih razvrstite po abecedi. Toda opomnike lahko uporabite za veliko več kot za ta standardni seznam.
Tukaj je še ena vrsta. To se imenuje seznam projektov. To je torej seznam opravil, vendar za določen projekt. Tu je na primer moj primer, da izdam novo različico aplikacije, na kateri delam. Potem, ko imam takšen seznam, si lahko prizadevam za svoj cilj, da izdam to novo različico aplikacije. Zato sem tukaj naštel vse, kar moram narediti, da pridem do izdaje. Lahko grem skozi te enega za drugim, da dokončam svoj projekt. To lahko uporabite za kakršen koli osebni ali delovni projekt. Tukaj lahko imate veliko teh. Celoten projekt lahko celo navedete na seznamu opravil in ga nato označite, ko končate s celotnim seznamom, in nato pozneje izbrišete ali ponovno uporabite seznam.
Imate lahko tudi dnevni seznam opravil. To je seznam, ki ga morate uporabljati znova in znova vsak dan. Morda vam ni treba narediti vseh elementov, vendar morate vsak dan pregledati vse tukaj in se prepričati, da ste opravili vsako od teh stvari. Zdaj, ko uporabljate takšen seznam, bo pomembno, da ga lahko znova uporabite. Opozorite, ko dokončam predmete, ki jih bodo počistili s seznama. Torej, kako jih dobim nazaj. No, prva stvar, ki jo želim narediti, je spremeniti svoj pogled v Prikaži dokončan. Ukaz Shift H bo to preklopil. Zdaj vidim dokončane predmete tukaj. Tako bom na koncu dneva morda končal z vsemi predmeti. Potem bi jih zlahka počistil enega po enega ali pa kliknil enega, Shift Kliknite, da izberem obseg, nato pa bi lahko šel na Uredi in nato označil kot Dokončano, Ukaz Shift C ali to spremenilo, da bi označilo kot Nepopolno. Tako bi jih lahko vse ponovno izbral. Enostaven način za to je ukaz A. Nato jih bo ukaz Shift C označil kot nepopolne. Potem, če spremenim Razvrsti po na Datum ustvarjanja, bodo ostali v tem vrstnem redu.
Druga vrsta seznama je seznam procesov. To je nekaj, kar boste morda morali pogosto ponavljati, ko izvajate določen postopek, kot je na primer v tem primeru odpiranje maloprodajne trgovine. Vsako od teh stvari morate opraviti in opraviti, preden se trgovina odpre in ste pripravljeni na poslovanje. Tako lahko pregledate in označite vsakega posebej ali pa jih za nekaj takega preprosto naredite po vrstnem redu in vam ni treba, da jih označite vse posebej. Vendar jih želite ponavljati vsak dan, tako kot dnevni seznam. Seznam procesov ni nekaj, kar boste morda morali početi vsak dan ali pa ga boste morali narediti večkrat na dan.
Sezname lahko delite tudi z drugimi. Če greš sem in tam klikneš ta majhen gumb, lahko seznam deliš z nekom drugim. Torej, če je to vrsta postopka, kjer bi to lahko izvajali vi ali kdo drug, ga lahko delite z njima in oba imata ta seznam procesov, če ga eden posodobi z novo stvarjo ali spremeni opis enega, potem oba glej to spremembo.
Druga pogosta vrsta kontrolnega seznama je seznam usposabljanja. To je takrat, ko morate nekoga naučiti nekaj narediti. Lahko je v delovni situaciji ali doma. Tukaj je na primer seznam za usposabljanje nove varuške hišnih ljubljenčkov, ki bi lahko prišel v vašo hišo in skrbel za vaše hišne ljubljenčke, medtem ko ste odsotni. Morda boste želeli zagotoviti, da jim boste povedali, naj naredijo vse te stvari za vsak obisk.
Zdaj pa pojdimo v povsem drugo smer in si oglejmo seznam želja. Očitno vrsta seznama želja je lahko predmeti, ki jih želite, ali stvari, ki jih želite prositi kot praznična ali rojstnodnevna darila. Lahko pa gre za restavracije, ki jih želite obiskati, kot je ta seznam. Tako si lahko naredite seznam želja restavracij, ki jih želite obiskati, hrane, ki jo želite poskusiti, in podobne stvari. Zdaj bi se lahko premaknili proti svojemu cilju in poskusili različne stvari. S tem je povezan seznam za ogled ali za branje. Torej, ko mi nekdo nekaj priporoči, bi to preprosto dodal na ta seznam in naslednjič, ko bom iskal nekaj za gledanje ali branje, se lahko sklicujem na to.
Druga vrsta seznama je seznam za odpravljanje težav. To se lahko nanaša na kos opreme v vaši hiši ali na delovnem mestu ali situacijo, ki se včasih pojavi in želite zagotoviti, da boste opravili ustrezne korake pri preverjanju vsega, ko se pojavi ta težava. To je še en dober seznam, ki ga lahko delite z drugimi, ki ga morda potrebujejo. S tem je povezan varnostni kontrolni seznam. Torej to ni takrat, ko je težava, ampak morda nekaj, kar morate pregledati vsakič, ko boste nekaj naredili. Kot delo s kosom opreme. Morda boste želeli imeti varnostni kontrolni seznam in ga pregledati, preden začnete uporabljati ta kos opreme. Zdaj boste morda želeli imeti kontrolni seznam za vzdrževanje doma ali v službi za stvari, ki jih morate redno pregledovati. Morda je to mesečni, četrtletni ali letni kontrolni seznam in lahko pregledate vsako od teh postavk in poskrbite, da ne pozabite preveriti nobene od teh stvari.
Tukaj je nekaj, za kar morda že uporabljate opomnike. To je nakupovalni seznam. Torej dodajate predmete na nakupovalni seznam, nato pa jih lahko označite, ko jih najdete v trgovini. Takrat je zelo priročno imeti sinhronizacijo iCloud, tako da lahko dodajate te predmete v svoj Mac ali iPad, nato pa uporabite svoj iPhone, ko ste v trgovini, da dejansko označite izdelke. Potem lahko seveda uporabite ukaz Shift H, da razkrijete vse označene elemente. Morda, ko končate z nakupovanjem, želite počistiti nekaj od njih, da jih vse nastavite, tako da se vaš nakupovalni seznam za naslednji teden že začne.
Tukaj je ena, ki mi je osebno všeč. To je kontrolni seznam pakiranja. Torej, preden se odpravite na potovanje, je veliko stvari, ki jih običajno vzamete. Zato imejte seznam pripravljen za odhod in lahko preverite posamezne elemente na seznamu, ponastavite seznam za naslednje potovanje. Tudi če nekateri od teh predmetov niso stvari, ki jih potrebujete na vsakem potovanju, se mi je zdelo koristno, da jih dam tja. Če je nekaj, za kar veste, da na tem potovanju ne potrebujete, to takoj označite in naj vas ne skrbi. Potem se prepričajte, da boste pregledali celoten seznam, preden zapustite hišo.
Ko govorimo o odhodu od hiše, se mi zdi koristno imeti tudi kontrolni seznam, ki ga moram izpolniti, preden se odpravim na potovanje. Stvari, ki jih je treba preveriti v hiši, da se prepričate, ali je vse varno in pripravljeno za varuško, ki bo tam, ali za nekaj dni.
Zdaj ni nujno, da so vsi seznami nekaj, skozi kar greste in dokončate vsak posamezen element. Na primer, imate lahko kontrolni seznam za čiščenje in to je lahko nekaj, kar vas preprosto spomni na vse stvari v hiši, ki jih boste morda morali očistiti. To ne pomeni, da jih morate iti skozi vse naenkrat. Lahko jih samo vsake toliko časa pregledate in pomislite, no, že kar nekaj časa je minilo, odkar sem naredil to ali ono, potem pa morda, če se odločite za popolno čiščenje čez dan ali vikend, lahko pregledate seznam in označite vse in nato ponastavite seznam.
Zdaj je ena vrsta seznama, ki ga ima veliko ljudi, za velike cilje. Stvari, ki jih želite doseči. Tako lahko dodate na ta seznam in jih nato občasno pregledate in se vprašate, kaj ste storili, da bi napredovali pri doseganju tega posebnega cilja. To bi lahko bile velike stvari. To so lahko malenkosti. Lahko so povezani s kariero in delom ali pa samo osebni. Tu pride prav tudi možnost opomnikov, da imajo podpostavke. Torej lahko imate takšen cilj in pod njim dodate nekaj elementov. Nato jih lahko izberete in dodate kot podpostavke pod enim tukaj. Pod eno od teh lahko skrijete ali razširite. Vidite, da tukaj dobite to priročno majhno številko.
Tukaj je še ena vrsta seznama. Nekaj z informacijami, ki jih želite pregledati. Na primer, če se želite naučiti osmih logičnih zmot, da bi lahko bolje razpravljali o nekom, potem boste morda želeli imeti takšen seznam, da jih boste lahko pregledali v svoji glavi. Morda imate povezave do strani wikipedije ali drugih virov za vsako od njih, tako da jih lahko redno pregledujete in pregledujete. Vaš seznam za pregled informacij je morda na povsem drugo temo. Morda povezano z industrijo ali spretnostjo ali samo z nečim, za kar mislite, da bi se bilo zabavno naučiti ali zapomniti.
Zdaj v opomnikih ne samo, da lahko z nekom delite seznam, ampak lahko ljudem dejansko dodelite naloge. Tukaj torej uporabljam svoj seznam projektov za izdajo nove različice aplikacije in imam vse te različne stvari. To je skupni seznam z dvema osebama na seznamu tukaj, tako da je morda skupina dveh oseb in z vsako lahko vstopite in nekomu dodelite. Tako lahko vidite tudi tukaj, da vključuje majhno ikono za vsako osebo. Zdaj je to nekako povezano z idejo o seznamu embalaže. Seznam opreme je nekoliko drugačen, ker je ideja navesti vso opremo, ki je povezana z določeno vrsto stvari. Na primer, morda bi želeli navesti vso svojo opremo za kampiranje. Potem, ko boste pripravljeni na kampiranje, boste morda želeli pregledati seznam in razmisliti o tem, ali to prinesem na to posebno potovanje. To bi lahko bilo povezano tudi z orodji in izvajanjem projektov po hiši. Morda imate seznam vseh različnih orodij in dobro pomislite, da bom šel na podstrešje in opravil nekaj dela, tukaj je seznam vseh moja orodja. Naj preverim vsako, za katerega menim, da ga bom potreboval, nato pa zgrabim vsa ta orodja in jih prinesem s seboj.
Tukaj je še ena različica nakupovalnega seznama. Namesto posebnih stvari boste morda želeli imeti le splošne ideje. Če vam je na primer všeč starina, se boste morda želeli spomniti na vse različne stvari, ki jih želite iskati, ko se ozrete po različnih starinarnicah. To je opomnik, ko začnete svoj nakupovalni dan, da poiščete te posamezne predmete. Tukaj je še ena vrsta dnevnega seznama. Morda boste želeli imeti dnevni seznam zdravil. Če morate vzeti več tablet čez dan, potem pa lahko skozi dan preverite vsako, ko jo vzamete, in jo ponastavite naslednje jutro. Tukaj lahko vključite tudi živila in prehranske stvari. Takšen seznam vam lahko pomaga zgraditi dobre navade. Na takšen seznam bi lahko celo uvrstili vaje in druge stvari.
Tukaj je še ena, ki je res samo za zabavo. Če radi veliko potujete, boste morda želeli ustvariti Seek and Find ali Scavenger List. To lahko vključuje nekaj stvari, ki bi jih lahko iskali kamor koli greste. Na primer, lahko poiščete edinstveno lokalno hrano v vsakem kraju, ki ga obiščete, in to nekaj, kar želite označiti na svojem seznamu z vsakim potovanjem. To je tudi odlično, če greste v muzeje in imate s seboj otroke. Lahko bi prinesli seznam stvari, ki so specifične za ta muzej ali stvari na splošno, kot je slika, ki je stara več kot 300 let, kip, ki vključuje nekakšno izmišljeno bitje, in morda kakšno vrsto umetnosti, ki nima barve. Je samo črno-belo. Imejte takšen kontrolni seznam in ta dan se bo spremenil v nekakšno lov na smeti, ko boste hodili po muzeju.
Ena stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da Opomniki niso vedno najboljša aplikacija za vse vrste seznamov. V aplikaciji Notes lahko ustvarite tudi sezname. Torej lahko vzamete takšen seznam in ga spremenite v takšen kontrolni seznam. Preverite lahko posamezne elemente. Tukaj je nastavitev za samodejno razvrščanje označenih elementov. To lahko vklopite ali izklopite, odvisno od tega, kaj želite. Notes je res dober, ker lahko preverite elemente in jih nato ohranite na seznamu, kar je včasih bolje kot to, kako to naredi Opomniki. Pod Format imate Označi kot preverjeno, ki bo preveril vse, kar je izbrano. Ko so vsi izbrani, jih lahko označite kot Neoznačene, za vsakega je enaka bližnjica na tipkovnici, Shift Command U. Zato ne mislite, da bi morali za te sezname uporabljati opomnike. Morda boste ugotovili, da Notes bolje ustreza vašim potrebam za nekatere vrste kontrolnih seznamov in opomnikov za druge.
Upam, da se vam je zdelo to koristno in upam, da bodo moje ideje morda navdihnile nekaj vaših idej za načine uporabe seznamov v opomnikih in zapiskih. Če imate odlične ideje, ki jih želite deliti, jih pustite v spodnjih komentarjih.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-29 at 11.06.47 Large.jpeg
    Screenshot 2022-01-29 at 11.06.47 Large.jpeg
    164,2 KB · Ogledi: 41

Morda vas zanima tudi...

  • Članek
Freeform za iPhone, iPad in Mac omogoča lažje vizualno sodelovanje kot kdaj koli prej. Freeform je povsem nova aplikacija, ki je od...
Odgovori
0
Ogledi
243
  • Članek
Tukaj je nekaj idej za darila iz Appla in drugih virov za Appleove oboževalce. Gary bo govoril o vsaki ideji in jih ocenil glede na to...
Odgovori
0
Ogledi
179
  • Članek
Apple je danes delil podrobne sezname vseh novih funkcij, ki jih prinašajo posodobitve programske opreme iOS 17, iPadOS 17 in macOS...
Odgovori
0
Ogledi
215
Nova funkcija v sistemu macOS Ventura je, da lahko v programu Reminders zdaj ustvarite predloge seznamov. Z njimi lahko preprosto...
Odgovori
0
Ogledi
123
Veliko pogostih opravil, ki jih potrebujete za delo s slikami, lahko opravite z vgrajeno aplikacijo za predogled v Macu. Naučite se...
Odgovori
0
Ogledi
27
Nazaj
Na vrhu