Video 10 zabavnih stvari, ki jih lahko preizkusite na svojem Macu

Gledate:
Video 10 zabavnih stvari, ki jih lahko preizkusite na svojem Macu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Vaš Mac ima vse vrste zabavnih skritih stvari, ki jih lahko poskusite. Posnemite smešne fotografije in videoposnetke sebe, igrajte bobne, poslušajte radijske postaje z vsega sveta, izgubljajte v šahu in še veliko več.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem deset zabavnih stvari, ki jih lahko počnete s svojim Macom.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj vam običajno povem, kako kar najbolje izkoristite svoj Mac. Pokaže vam uporabne stvari, ki vas lahko naredijo bolj produktivne. Ampak občasno se je dobro malo zabavati. Če si torej želite odpočiti od svojega dela, je tukaj nekaj stvari, ki jih lahko poskusite. Najprej imate na vašem Macu aplikacijo Photo Booth. To deluje z vašo kamero za vid. Kamera je torej vgrajena v iMac za model MacBook. To lahko uporabite preprosto za fotografiranje sebe ali snemanje videoposnetka in tam lahko uporabite vse vrste zabavnih učinkov. Z njim se je zabavno igrati. Še posebej zabavno je, če imate v bližini otroke in jih želite malo zabavati. Ampak tudi, če želite posneti video o sebi in želite to narediti z malo humorja, lahko za to uporabite enega od vgrajenih učinkov.
Naslednje v aplikaciji Glasba, ko predvajate glasbo, seveda dobite stvari, kot je ime pesmi in lahko dobite besedilo in vse to, lahko pa dobite tudi nekaj, kar se imenuje vizualizator. Torej, če bi tukaj predvajal pesem in potem odšel v Window, Visualizer, dobim nekaj, kar izgleda takole in prikazuje vse vrste grafike, ki se malo ujemajo z glasbo. Obstaja veliko stvari, ki jih lahko naredite, da to prilagodite, vključno s preklopom na klasični vizualizator, tukaj. Potem, če pritisnete tipko s poševnico, tisto z vprašajem, tukaj dobite dodatne ukaze za vsak drugačen način. Seveda lahko ustvarite ta celozaslonski način, da zapolnite zaslon med predvajanjem glasbe. Da ne omenjam dejstva, da vas nič ne ovira pri snemanju zaslona, ko je to vklopljeno, in nato uporabi čudnih učinkov zaslona v videoposnetku, ki ga posnamete.
Zdaj je ta naslednji dejansko uporaben, vendar je tudi zelo zabaven, če nikoli niste uporabljali Dictation na vašem Macu. Moral bi poskusiti. Pojdite v System Preferences in nato Keyboard in nato pojdite na Dictionation in ga vklopite in videli boste tudi, kako ga aktivirate tam. Nato lahko s tem običajno narekujete namesto tipkanja. Hitra rjava lisica preskoči obdobje lenega psa. Obstaja še ena vrsta diktata, ki je še močnejša. Če greste v Dostopnost in nato v Glasovni nadzor omogočite glasovno upravljanje, dobite tudi narek. To je druga vrsta obdobja diktata. Poleg tega dobite tudi ukaze, ki jih lahko uporabite za nadzor vašega Maca na različne načine.
Zdaj lahko tudi vaš Mac govori z vami. Obstaja veliko različnih načinov za to. Za to lahko uporabite terminal in številne različne aplikacije. Toda eden najpreprostejših načinov za to in tisti, ki vam omogoča uporabo Sirijevih Premium Voices, je, če se vrnete v Sistemske nastavitve, Dostopnost in nato odprete govorno vsebino in omogočite izbiro govora. Nato pojdite sem in nastavite možnosti. Vidite lahko, da je vaša možnost Pobeg tisto, kar bo to sprožilo. Nastavite lahko glas, Siri Voice 4 je klasični glas Siri, nato pa lahko v aplikacijo, kot je TextEdit, preprosto vnesete nekaj tukaj, ga izberete in nato naredite možnost Option Escape in naj govori, kar želite.
Naslednja stvar, ki vam jo želim pokazati, je uporaba GarageBand. GarageBand je brezplačna Applova aplikacija. Če ga še nimate na vašem Macu, ga lahko brezplačno prenesete iz trgovine Mac App Store. Zdaj lahko tukaj ustvarite prazen projekt in izberete Bobnar. Nato tam ustvarite bobnarja. Potem se lahko v bistvu igrate s temi zabavnimi rock bobnarji tukaj. Vidite lahko vse te različne sloge in lahko izberete bobnarja, ki vam je všeč, in nato kliknete tukaj, da nastavite zanko. Nato Predvajaj za igranje in nato lahko spremeniš, kje naj se ta pika naredi preprosto ali zapleteno, mehko ali glasno, tukaj pojdi na različne prednastavitve. Tako spremenite, katere stvari se uporabljajo v kompletu bobnov, in ustvarite vse vrste različnih utripov. Z njim se je zabavno igrati. V bistvu obstaja neskončno število variacij. Lahko pa ustvarite tudi prazen projekt. Izberite programske inštrumente in tukaj boste imeli izbran inštrument, običajno klasični električni klavir. Za predvajanje glasbe lahko uporabite to zaslonsko tipkovnico in ustrezne črke na tipkovnici. Če ga želite slišati na drugem inštrumentu, tukaj na levi izberite nekaj drugega. Upoštevajte, da če tukaj preklopim na Drum Kit in nato izberem Drums, potem te tipke dejansko ustrezajo različnim bobnom. Lahko udarite utrip.
You Mac dejansko prihaja s prednameščeno igro. Imenuje se šah. Pojdite v Launchpad in poiščite Chess in ga zaženite. Lahko igrate šah proti računalniku. Kose lahko premikate. Računalnik se bo premaknil. Če ste dobri v šahu, lahko tukaj odprete nastavitve in ustvarite težjega nasprotnika. Spremenite lahko tudi vrsto plošče in dele. Naj bo videti drugače in je 3D, tako da lahko tukaj zgrabite vogal plošče in dejansko nagnete ploščo navzgor ali navzdol ter jo premaknete levo in desno.
Ali ste vedeli, da lahko nadzorujete svoj Mac z glavo. Če greste v Sistemske nastavitve in nato Dostopnost in se nato spustite v Nadzor kazalca, lahko odprete Nadomestne metode nadzora in vklopite Omogoči kazalec glave. Zdaj, če premikam glavo naprej in nazaj z rokami s sledilne ploščice, lahko nadziram kazalec. Pojdite lahko tudi v nadomestna dejanja kazalca. Nato v možnostih tukaj in potem lahko dodate nekaj, kot je izraz obraza, in naredite levi klik, ko se nasmehnete, iztegnete jezik ali utripate z očmi. Vse vrste različnih stvari.
Zdaj ste verjetno že seznanjeni z uporabo emojijev na vašem Macu med tipkanjem. Uporabite lahko Control Command Space, da prikažete pregledovalnik emojijev in posebnih znakov. Lahko se pomikate po njem. Tukaj najdete vse vrste res zanimivih grafik. Potem lahko izberete enega in dobite ta mali lik. Toda liki pravzaprav niso tako majhni. Če jih izberete in ste v aplikaciji, kot je Pages, lahko precej povečate velikost. Nato lahko vidite, kako podrobno je umetniško delo za vsako od teh. V vseh naborih emojijev in posebnih simbolov je zelo veliko različnih likov, ki predstavljajo toliko različnih stvari, da se je vredno poigrati in videti, kaj je. Oglejte si nekaj odličnih umetnin, ki jih je Apple ustvaril za vsakega od teh znakov emojijev. Pravzaprav bi lahko bilo koristno kasneje. Zabavne pa so tudi za pogled, tudi če v njih vidimo nekaj skritih stvari. Če na primer iščete kovanec in tukaj najdete kovanec in boste ugotovili, da je na kovancu natisnjeno nekaj, kar je iz klasične oglaševalske serije Apple.
Na vašem Macu je tudi aplikacija Grapher. Če se poglobite v to, lahko to uporabite za grafične enačbe. Zdaj ima nekaj precej zapletenih stvari, če greste v 3D grafe. Če pa se želite le malo zabavati, pojdite na Primere in si oglejte nekaj 2D ali 3D primerov, ki so tukaj. Izberite eno od teh in dobili boste zelo kul grafiko, ki jo bo dejansko zasukala namesto vas. Obstaja cel kup različnih, ki jih lahko poskusite, kot je ta. Lahko se igrate z enačbo, če jo želite spremeniti na subtilne načine. Potem, če želite, lahko izvozite. Zdaj, če greste na Datoteka, Izvoz, lahko izvozite sliko. Če pa dejansko greste na Equation, Create Animation, lahko ustvarite animacijo, ki je video. Tako lahko tukaj nastavite število okvirjev. Lahko greste na Orientation in ga na primer začnete pri tej orientaciji in se pri tej usmeritvi ustavi. Ustvarite animacijo. Tukaj ga bom shranil na namizje in tukaj si lahko ogledate majhen videoposnetek, ki ga ustvari. Zdaj, seveda, če spremenim število sličic in druge stvari, lahko dejansko ustvarim veliko naprednejšo stvar visoke ločljivosti, ki jo morda lahko uporabim v kakšnih zabavnih videoposnetkih ali kaj podobnega.
Zdaj pa se vrnimo v aplikacijo Glasba. Ali ste vedeli, da lahko v aplikaciji Glasba dostopate do radijskih postaj. Ne govorim o pretakanju spletnih postaj, ki predvajajo različne pesmi glede na vaš okus. Govorim o pravih radijskih postajah, ki oddajajo. Če iščete radijsko postajo po njenih klicnih črkah ali včasih po imenu, po katerem gre, jo običajno najdete z Apple Music. Torej želite za to poiskati Apple Music. Zdi se, da deluje, tudi če niste naročeni na Apple Music. Lahko predvajate radijsko postajo. Tako lahko izbirate med radijskimi postajami z vsega sveta. Veliko jih je na voljo.
Tukaj je torej nekaj dodatnih. Če odprete Sistemske nastavitve, Ohranjevalnik zaslona, vam večina ohranjevalnikov zaslona samo prikazuje vaše fotografije na različne načine z različnimi prehodi. Ampak tukaj na dnu sta dva res zanimiva. Eden je album Artwork, ki vam bo prikazal slike albuma iz vaše zbirke. Na voljo imate tudi ohranjevalnik zaslona Beseda dneva, ki bo prikazal besedo in vam pokazal njeno definicijo.
Torej obstaja nekaj stvari, ki jih lahko počnete na svojem Macu, ki vam morda niso uporabne, a se z njimi zabavno igrati. Obstajajo tudi drugi. Če imate nekaj zabavnih stvari, ki jih počnete na svojem Macu, še posebej, če uporabljajo vgrajene stvari, ne potrebujejo aplikacij tretjih oseb, nas vse obvestite v spodnjih komentarjih. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-10 at 13.44.33 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-10 at 13.44.33 Large.jpeg
    188,4 KB · Ogledi: 177

Podobne teme

  • Članek
WHAT THE CAR?, TMNT Splintered Fate, Disney SpellStruck in Cityscapes: Sim Builder so na voljo že danes, skupaj z več kot 200 igrami v...
Odgovori
0
Ogledi
299
Veliko pogostih opravil, ki jih potrebujete za delo s slikami, lahko opravite z vgrajeno aplikacijo za predogled v Macu. Naučite se...
Odgovori
0
Ogledi
40
Z menijem Spotlight lahko včasih opravite stvari hitreje kot s posebno aplikacijo ali oknom, namenjenim opravilu v računalniku Mac...
Odgovori
0
Ogledi
44
iPhone 15 Pro Max - 90 dni pozneje - iPhone 15 Pro Max je moj glavni telefon od izida. Po treh mesecih polne uporabe telefona iPhone 15...
Odgovori
0
Ogledi
126
  • Članek
Apple je prvo beta različico sistema iOS 17.2 razvijalcem dal na voljo oktobra. Od takrat smo videli še dve beta različici in z vsako...
Odgovori
0
Ogledi
189

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu