Video 10 načinov za prijavo težave Applu

Gledate:
Video 10 načinov za prijavo težave Applu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazadnje uredil moderator:


Če želite nekaj sporočiti neposredno Applu, je tukaj 10 povezav, ki vam bodo omogočile, da jim pošljete informacije. Lahko podate predlog, prijavite težavo z aplikacijo ali vsebino in še veliko več.

Zbrane povezave za prijavo težave Applu:
 1. Težave z izdelki: apple.com/feedback
 2. Varnostne težave: support.apple.com/en-us/HT201220
 3. Težave s stranjo apple.com: apple.com/contact/feedback/
 4. Težave z aplikacijo iz App Stora: support.apple.com/en-us/HT204084
 5. Težave pri nakupu vsebine od Appla: support.apple.com/en-us/HT204084
 6. Napake za lokacije v aplikaciji Maps (klik na lokacijo in izbira gumba Report an issue)
 7. Prijava vsebine v aplikaciji Podcasts: apple.com/feedback/apple-podcasts/
 8. Prijava t.i. phishing napada in podobnih sumljivih dejanj: support.apple.com/en-us/HT204759
 9. Prijava ponarejenih Apple izdelkov: apple.com/legal/contact/counterfeit-prevention.html

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Tukaj je deset načinov za poročanje o različnih težavah Applu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Apple torej ponuja različne načine za prijavo težav in zaprositi za pomoč. Nekatere od teh bi bile povezane s težavami samega Applea. Drugi z aplikacijami in vsebino tretjih oseb. Drugi za različne vrste težav, o katerih boste morda želeli obvestiti Apple. Začnimo z najbolj znano metodo, to je stran s povratnimi informacijami. Na apple.com/feedback/ lahko prijavite težave s svojimi izdelki. Seveda, če imate dejansko težave s svojo napravo ali potrebujete neposredno podporo od Apple-a, pojdite na Appleovo spletno mesto za podporo, jih pokličite ali se dogovorite za sestanek v baru Genius.
Če pa želite samo prijaviti težavo, je eno od glavnih mest za to apple.com/feedback. Tukaj lahko Appleu poveste, kaj mislite o različnih funkcijah, njegovi programski in strojni opremi, ter podate predloge. Ko boste šli na to stran, boste morali izbrati, o katerem izdelku govorite. Tukaj je veliko različnih stvari, vključno z aplikacijami za Mac, za iPade, iPhone, iCloud in različne storitve. Torej izberete tisto, kar je najbližje tistemu, o čemer želite govoriti, in nato vstopite in izpolnite obrazec. Obrazec je nekoliko drugačen, odvisno od kategorije. To je najboljši način, da Appleu poveste o težavi, da jo lahko odpravite. Poročanje o njih na kakšnem drugem spletnem mestu ali celo na Applovih forumih za razpravo ni najboljši način za to, ker ga zaposleni v Appleu dejansko ne pogledajo. Toda vse, kar je v enem od teh obrazcev za povratne informacije, bo sčasoma videl nekdo v Applu. Zato ne pozabite uporabiti tega, če res želite videti spremembe v prihodnosti.
Kaj pa, če odkrijete resno težavo, povezano z varnostjo ali zasebnostjo, in jo želite prijaviti Applu. Apple ima to stran o tem in tukaj spodaj na strani navaja e-poštni naslov, ki ga lahko uporabite za prijavo takšne težave. Zdaj poleg poročanja obstaja tudi nagrada za hrošče. Na dnu te strani je povezava do spletnega mesta za razvijalce Apple in včasih plačajo ljudem, ki odkrijejo varnostne težave. Razen če niste poklicni raziskovalec varnosti, je malo verjetno, da boste našli varnostno težavo, ki bi bila vredna nagrade, vendar se lahko zgodi.
Ko uporabljate Applovo spletno mesto, boste morda opazili nekaj težav na samem spletnem mestu. Apple ima dejansko ločeno stran s povratnimi informacijami za svoje spletno mesto. Če obiščete apple.com/contact/feedback/, lahko začnete postopek pošiljanja povratnih informacij o spletnih straneh na Apple.com.
Kaj pa težava z vsebino tretjih oseb. Eno od mest, ki jih najdete, je v App Store. Kaj pa, če pride do težave z aplikacijo, aplikacijo, ki morda krši nekatera pravila ali pa ne bi smela biti tam. Tukaj lahko obiščete to stran, če želite izvedeti, kako stvari prijaviti. Seveda so App Stores na iPhone, iPad in Mac. V vsaki od teh trgovin z aplikacijami lahko najdete gumb Prijavi zaskrbljenost. Pojdite na primer v App Store na Macu. Najdete lahko povezavo Prijavi zaskrbljenost, vendar samo za aplikacije, ki ste jih kupili. Tako običajno tega ne boste videli, razen če gledate aplikacijo, ki ste jo kupili. Nato se lahko spustite na desno tukaj, pod Informacije, in tam lahko najdete Prijavi težavo. Prav tako lahko obiščete neposredno prijavo težave na Apple.com. Vendar pa moram opozoriti, da če je težava z aplikacijo tretje osebe, se najprej poskusite obrniti na razvijalca, ker so tisti, ki zagotavljajo podporo za svoje aplikacije. Veliko bolj verjetno je, da boste od njih dobili hiter odgovor in rešitev kot z uporabo mehanizma za poročanje pri Applu. Prav tako ne uporabljajte Mnenj za prijavo težav. Če imate težavo z aplikacijo in jo želite rešiti, se obrnite na podporo razvijalca. To je način, kako to storiti. Ko pustite oceno, nimajo možnosti, da bi dejansko stopili v stik z vami, da bi skupaj z vami rešili težavo.
Zdaj je to stran tudi, kamor greste, če imate težave z vsebino, ki ste jo kupili pri Applu. Torej, na primer, če ste kupili film, izposojo ali kaj podobnega in imate težavo, bi tukaj začeli iskati pomoč pri tem in morda dobili povračilo. Usmeril vas bo na reportaproblem.apple.com, ki vas bo pozval, da se prijavite s svojim Apple ID-jem.
Zdaj je v aplikacijah zelo pogosto vsebina, ki jo boste morda morali prijaviti. Na primer, če so podatki v aplikaciji napačni, na primer tukaj v Zemljevidih. Tako lahko izberete katero koli lokacijo v Zemljevidih in prikaže se takšne informacije. Če menite, da je nekaj narobe ali da je treba spremeniti, je na dnu gumb Prijavi težavo. Nato lahko tukaj pregledate pozive in prijavite težavo.
Prav tako lahko prijavite težavo v aplikaciji Novice. Torej, kadar koli berete zgodbo v aplikaciji News, pojdite na gumb Skupna raba tukaj in tukaj v aplikaciji News boste našli možnost Prijavi zaskrbljenost za vsako zgodbo, ki jo vidite. Verjetno je na tisoče, morda na desetine tisoč zgodb, objavljenih neposredno od založnikov v aplikaciji News App. Apple jih ne pregleda ali kaj podobnega. Mogoče je torej, da obstaja vir novic, ki ga je Apple pred časom odobril, da zdaj objavlja nekaj, o čemer bi bilo treba poročati.
Podobno bi to lahko bila težava s podcasti. Podcaste seveda objavlja kdorkoli. Če ste preprosto registrirani pri Appleu, da se prikaže v aplikaciji podcast. Če vas skrbi, namesto da bi šli v aplikacijo, je tukaj posebna stran, ki jo ima Apple, ki vam omogoča, da prijavite zaskrbljenost z določenim podcastom ali epizodo.
Zdaj Apple želi, da jim prijavite vse napade lažnega predstavljanja, zlasti tiste, ki vključujejo Apple. Z drugimi besedami, nekdo vam je poslal besedilno sporočilo ali e-pošto in se pretvarjal, da ste Apple, ali vas je poklical in se pretvarjal, da ste Apple, ki želi vedeti o tem. Lahko obiščete to stran in preberete malo o njih. Tukaj imajo poseben e-poštni naslov, kamor jih lahko prijavite.
Apple ima tudi posebno stran, na kateri lahko prijavite ponaredke ali ponaredke. Torej ste morda kupili izdelek Apple, ki ni neposredno iz Applove trgovine, in ugotovili, da v resnici ni Appleov izdelek. Morda je bil naveden na priljubljenem spletnem mestu za e-trgovino in to, kar imate, ni Apple kakovosti. Apple ima na tej strani ta poseben obrazec, kjer lahko prijavite tovrstno težavo.
Tukaj je še ena za tiste, ki ustvarjamo glasbo. V iTunes Store najdete skladbo, ki ste jo ustvarili, vendar ne od vas! Nekdo ti ga je ukradel. To lahko dejansko prijavite na tej posebni strani na spletnem mestu Apple.
Obstajajo torej različni načini, da se neposredno obrnete na Apple glede težav, ki jih morda imate, ali povratnih informacij, ki bi jih morda želeli dati. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

 • Screenshot 2022-04-07 at 21.43.43.png
  Screenshot 2022-04-07 at 21.43.43.png
  1,2 MB · Ogledi: 178

Morda vas zanima tudi...

V Macu lahko za zapiske uporabljate različne vgrajene aplikacije. Katero aplikacijo boste uporabili, je odvisno od vaših potreb in...
Odgovori
0
Ogledi
58
Uporabniki iPhona nenehno menjavajo aplikacije. Toda ali uporabljate najboljši način preklapljanja aplikacij za svoje potrebe? Oglejte...
Odgovori
0
Ogledi
62
Če se želite naučiti nekaj osnovnih programerskih veščin ali če želite uporabiti veščine, ki jih že imate, za izvajanje izračunov, ne da...
Odgovori
0
Ogledi
69
Če se aplikacija napačno obnaša, jo lahko za prenehanje delovanja prisilite na več načinov. Vsak način prisilne prekinitve ima različne...
Odgovori
0
Ogledi
58
Tukaj je nekaj uporabnih načinov za prilagoditev orodne vrstice Finderja z novimi gumbi. Dodajate lahko ukaze Finderja, mape, datoteke...
Odgovori
0
Ogledi
107

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu