Video 10 kreativnih načinov uporabe označevanja v Photos

Gledate:
Video 10 kreativnih načinov uporabe označevanja v Photos

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Morda najbolj ustvarjalno orodje v aplikaciji Photos je možnost uporabe orodij za označevanje neposredno na fotografijah. Dodate lahko besedilo, oblike in risanje. Tukaj je 10 ustvarjalnih načinov uporabe oznak na vaših fotografijah.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si različne načine, kako lahko uporabite orodja za označevanje s svojimi fotografijami v aplikaciji Fotografije.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Tako lahko v aplikaciji Fotografije, ko greste urejati fotografijo, prilagodite, uporabite filtre ali obrežete in zasukate fotografijo. Toda poleg tega lahko kliknete tukaj in dostopate do razširitev, ki jih dodajo aplikacije, ki jih namestite. Vidim nekaj razširitev Affinity Photo, Pixelmator Pro in Acorn. Toda tudi če nimate nobenega od teh, boste imeli tega. Označevanje. Videli boste, da je to orodje za označevanje enako orodje, ki ga boste videli v aplikacijah, kot sta predogled in pošta. Uporabite ga lahko tudi za označevanje fotografij v aplikaciji Fotografije. Ena stvar, za katero jo boste morda želeli uporabiti, je preprosto ustvariti obrobo okoli svoje fotografije. Zaradi tega bo morda videti nekoliko bolje, če ga delite na spletu ali natisnete. Tukaj lahko kliknete, da odprete Oblike, izberete obliko pravokotnika in preprosto povlečete robove pravokotnika, tako da gredo na robove fotografije. Tukaj lahko prilagodite velikost črte. Tukaj lahko prilagodite barvo in tukaj imate ta umetniški slog, da ustvarite drugačno obrobo. Ko kliknete Shrani spremembe, obroba postane del fotografije. Vendar ne pozabite, da fotografije niso uničujoče. Tako lahko vedno odprete Uredi in nato Ponastavite na izvirnik.
Seveda lahko oblike uporabite za veliko več kot le obrobo. Lahko greste in dodate puščice in kroge. Torej pojdimo sem in dodajmo krog. Lahko vzamemo krog in ga povlečemo do nečesa. Tukaj lahko nadaljujemo z delom z velikostjo. Vrsta linije. Barvo in jo postavite kamor želimo. Imamo lahko tudi več kot en krog. Seveda lahko uporabite tudi puščice in črte. Torej ustvarimo puščico tukaj in namesto kroga imamo puščico, ki kaže na predmet, ki ga želimo.
Tu je tudi nekaj drugih oblik. Kot Stars, na primer. Tukaj lahko dodate zvezdico. Imate te zelene pike. Eno bo spremenilo število točk, drugo pa lahko povlečete, da spremenite obliko zvezde. Lahko gremo sem in damo barvo, da zapolnimo obliko. Lahko se znebimo obrisa in imamo takšno zvezdo. Za spremembo velikosti lahko povlečemo vogal. Lahko povečate. Za to bom uporabil sledilno ploščico in nekoliko lažje delal z oblikami, ker je težko izbrati središče kroga. To lahko uporabite za vse vrste zanimivih stvari. Ljudje radi dodajajo oblike, kot so nalepke, svojim fotografijam. Če držim tipko Option in jo povlečem, ustvari kopijo prav tam. Tako bi lahko zelo enostavno postavil številne različne zvezdice, nekatere od njih spremenil velikost in spremenil barve, da bi ustvaril učinke, ki sem jih videl na drugih fotografijah, objavljenih na spletu. Nekaj takega. Prepričan sem, da lahko opraviš boljše delo kot jaz.
Zdaj upoštevajte, da lahko besedilo vstavite v oblike. Najbolj očitna uporaba za to je ta majhen govorni mehurček tukaj. Lahko ga postavite kamor želite. Tukaj so zelene pike za dolžino roke in njeno obliko. Nato lahko spremenite njegovo barvo, če želite. Nato samo dvakrat kliknite znotraj in začnite tipkati. Tukaj lahko spremenite pisavo, ki jo uporabljate, in velikost. Besedilo lahko tudi centrirate in ustvarite, kar želite.
Tukaj je še ena oblika, ki jo želim opozoriti. Temu pravimo zanka kot v majhni lupi, ki jo lahko postavite na sliko. Tako ga lahko postavite kamor želite. Modra pika bo spremenila velikost, zelena pa povečavo. Tam ga lahko postavite in tako povečate in si ogledate malo več svoje fotografije. To je odličen način, da povečate ali poudarite del fotografije. Videli ste, da bo ostalo tam. Na isti fotografiji lahko imate tudi več zank.
Zdaj lahko fotografiji dodate tudi besedilo. Samo kliknite tukaj in dobite to majhno besedilno polje. Lahko vnesete, kar želite. Postavite ga. Tukaj spremenite njegovo barvo in ga nato povečajte. Spremenite pisavo v nekaj drugega in nato povlecite, da jo postavite. Besedilo lahko celo zasukate s sledilno ploščico. Dva prsta na sledilni ploščici in jo zavrtite in jo lahko malo zavrtite. Namesto polja z besedilom uporabite takšen pravokotnik. Nato pravokotnik, ki ga lahko postavite in zavzamete del slike, takole, nato pa tako kot z oblačkom z govorom, ki ga lahko vnesete tukaj, takole. Lahko pa uporabite zaobljen pravokotnik in ga postavite nekaj takega. Odvisno, kakšen učinek želite.
Obstaja pa tudi drug način uporabe besedila. Tukaj uporabite navadno besedilo, namesto da bi vnašali navadne črke, uporabite nadzorni ukazni prostor, da prikažete pregledovalnik emojijev in posebnih znakov. Nato izberite znak emoji. Te bi si lahko predstavljali kot nalepke. Zdaj imate vse te različne znake, ki jih lahko dodate. Malo povečajte velikost pisave, da bo večja. Tam ga lahko celo zavrtite s sledilno ploščico. Tukaj lahko greste tudi do mesta, kjer je senca črte, in to vpliva tudi na besedilo. Tako mu lahko dodate malo sence. Nato lahko nanj postavite zabavne nalepke. Poleg vseh emodžijev, ki jih poznate, je kot del kompleta emojijev tudi celoten nabor zastav. Kar pomeni, da lahko svoje potovalne slike označite z zastavami držav, ki jih obiščete.
Zdaj je risanje na fotografijah nekaj, kar ljudje počnejo, še preden smo imeli fotografije na računalnikih. Veliko tega vidite tudi na spletu. Torej lahko uporabite ta orodja za risanje tukaj. Najprej nastavite barvo. Zato bomo tukaj samo risali z belo. Ta riše nekako kot pero s črnilom. Bolj ko rišete, postane debelejši. Opazite, kako tukaj dobimo padajočo senco, ker imamo senco še vedno vklopljeno. Tu lahko nastavite debelino črte. Torej narišimo s tem tukaj, kar bo ustvarilo črto, ki ostane enake debeline. Lahko počnete vse vrste zanimivih stvari. Na takšnih fotografijah sem videl, da so ljudje orisali teme. Ko končate z risanjem, opazite, da se poskuša zaskočiti na obliko. Lahko kliknete tukaj, da to poveste, ne, da želite dejansko stvar, ki ste jo narisali. Potem bi lahko, navsezadnje, šli in uredili črto in barvo. Grozno sem risati, vendar sem prepričan, da lahko narediš veliko boljše delo. Tukaj lahko izberete debelejšo črto ali celo tovrstno črto. S tem rišite in včasih sem videl, da ljudje s tem rišejo čez temo. Lahko greste sem, pojdite na Pokaži barve in prikaže se izbirnik barv. Tukaj lahko spremenite preglednost. Naredimo to polprozorno, kar vodi do najrazličnejših zanimivih učinkov, ki bi jih lahko naredili.
Zdaj je različica tega, da uporabite ta gumb tukaj, da vam omogočite risanje s svojim iPhoneom ali iPadom. To je še posebej uporabno, če imate iPad z Apple Pencil. Kot primer bom uporabil ta iPhone tukaj. Izbral ga bom in takoj bom videl, da se fotografija prikaže tukaj na mojem iPhoneu. Lahko bi ga obrnil na stran in olajšal uporabo orodja. Vse, kar počnem tukaj, bom videl na svojem Macu v realnem času. Tako bom tukaj risal in uporabil najrazličnejša orodja, vi pa bi lahko naredili v bistvu isto stvar. Veliko lažje je to narediti s prstom ali Apple Pencil kot na zaslonu Mac. Potem bi lahko samo tapnil Končano tukaj na svojem iPhoneu in dobil sem te spremembe.
Tukaj je še ena ideja za vas, ki je nekoliko drugačna od ostalih. Z oznako lahko obarvate svoje fotografije v določeno barvo. Zdaj lahko greste sem v orodja za prilagajanje barv in spremenite oddajo, živahnost, naredite druge stvari, da poskušate nekako dobiti barvo, ki jo želite. Toda z orodji za označevanje lahko preprosto postavite to barvo na vrh kot pravokotnik. Torej, kar bomo najprej naredili, je ustvariti pravokotnik. Postavite ga sem. Nastavimo mejo na Nič. Barvo, ki jo želimo uporabiti, nastavimo na barvo polnila za pravokotnik. Naj pokrije celotno stvar. Nato se bomo vrnili na Barva tukaj in izbrali Pokaži barve. Naredil ga bom polprozornega. Videli ste, da se slika prikazuje skozi. Tako lahko s tem dam rahel barvni odtenek vsemu. Potem lahko grem spremenit barvo in jo obarvam v karkoli želim. Tukaj lahko vidite rezultat z močnim modrim odtenkom. Tukaj je izvirnik. Temu lahko sledim z malo svetlosti in več osvetlitve, da povrnem nekaj svetlosti, ki jo tam prekriva pravokotnik.
Torej obstaja nekaj idej za uporabo orodja za označevanje v aplikaciji Fotografije za ustvarjalne stvari s svojimi fotografijami. Ne pozabite, da lahko kombinirate katero koli od teh, kolikor želite. Tako bi lahko isti fotografiji dodali nekaj puščic, zanko, obarvali barvo, dodali obrobo in dodali napis.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-02-10 at 19.42.30 Large.jpeg
    Screenshot 2022-02-10 at 19.42.30 Large.jpeg
    149,5 KB · Ogledi: 48

Podobne teme

  • Članek
Apple ponuja široko paleto oblik v aplikacijah Pages, Numbers in Keynote. Lahko ustvarite bistveno več, kot da jih le napolnite z eno...
Odgovori
0
Ogledi
162
Ni vam treba biti strokovnjak za nastavitve fotografij, da bi svoje fotografije nekoliko izboljšali. Z uporabo le nekaj osnovnih orodij...
Odgovori
0
Ogledi
66
V računalniku Mac lahko na več načinov pretvorite videoposnetke iz enega formata v drugega. Pogosto vam pretvorbe sploh ni treba...
Odgovori
0
Ogledi
42
V programu Pages lahko med odstavke dodate črto na več načinov. Uporabite lahko obliko, robove odstavkov, slike in drugo. Vir...
Odgovori
0
Ogledi
60
Ne spreglejte menija Pomoč v menijski vrstici Maca. Z njim lahko pridete do podrobne dokumentacije o aplikaciji, ki jo uporabljate...
Odgovori
0
Ogledi
51

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu