ozadja

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Vnos v označenem seznamuHrup ozadja je v akustiki, in še posebej v akustičnem inženiringu, vsak zvok, razen zvoka, ki se ga spremlja (primarni zvok). Hrup ozadja je oblika hrupa ali motenj. Hrup ozadja je pomemben koncept pri določanju predpisov o hrupu. Glej merila hrupa za kinematografe.

Primeri šuma so okoljski hrup, kot so npr. valovi, hrup in alarmi, kjer se ljudje pogovarjajo, bioakustični hrup živali ali ptic in mehanski šumi iz naprav, kot so hladilniki in klimatske naprave, napajalniki in motorji.

Preprečevanje ali zmanjševanje hrupa v ozadju, je pomembno na področju aktivnega nadzora hrupa. To je pomembno vprašanje, še posebej pri uporabi ultrazvoka (npr. za medicinsko diagnostiko in slikanje).

V astronomiji je hrup kozmično sevanje ozadja ali elektromagnetno sevanje z neba brez vidnega vira.

V fiziki in telekomunikaciji, je lahko v ozadju signal hrupa škodljiv, v nekaterih primerih pa tudi koristen. V teoriji informacij je študija preprečevanja in zmanjševanja uporabe signala hrupa .

V telefoniji se umetno udobje hrupa uporablja kot nadomestek za naravni hrup v ozadju, da izpolnite umetno ustvarjeno tišino občasnih prenosnih sistemov, ki uporabljajo za odkrivanje govorne aktivnosti. Hrup ozadja lahko vpliva tudi na koncentracijo.
Za hrup, naraščajoči hrup in notranji hrup za eno napravo se uporablja signal za merilne naprave, ki beležijo naraščanje jakosti hrupa v delovnem stanju. Za kodiranje vzrokov stopnje hrupa v ozadju, ki se signalizira z nižjo stopnjo in ga ni mogoče zaznati. Pri naraščajočem hrupu je spodnja meja resolucije signal šuma (SNR) enak 1.

Oglejte si več na Wikipedia.org
  1. MacMost

    Video Nova dinamična ozadja z Mac Keynote

    Nova funkcija v Keynotu vam omogoča, da preprosto postavite animirano dinamično ozadje za diapozitive. Prilagodite jih lahko s svojimi barvami, velikostmi in gibanjem. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
  2. macuros

    Apple ID ozadja Mac, iPhone, iPad in Apple Watch

    Spletna stran za Apple ID je dobila nov izgled. Na blogu Basic Apple Guy si lahko prenesete nova ozadja za Mac, iPhone, iPad in Apple Watch: https://basicappleguy.com/basicappleblog/apple-id

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Na vrhu