firefox

Mozilla Firefox ali samo Firefox je brezplačen, odprtokoden grafični spletni brskalnik, ki je na razpolago tako za namizne računalnike kot za mobilne naprave in preveden v več svetovnih jezikov, tudi v slovenščino. Razvija ga Mozilla Foundation s svojo podružnico Mozilla Corporation in prostovoljci. Firefox, prej imenovan Phoenix ali Firebird, je nastal kot samostojna komponenta zbirke Mozilla Suite; ta je nastala na osnovi Netscape Communicatorja.
Firefox je takoj postal zelo priljubljen ter je zaradi večje hitrosti, varnosti in prilagodljivosti z dodatki hitro izpodrinil takrat dominantni brskalnik Internet Explorer 6. Vrh priljubljenosti je dosegel konec leta 2009 z različico 3.5, nakar je uporaba upadla zaradi konkurence Google Chrome. Trenutno je Firefox tako v svetu kot v Sloveniji drugi najbolj uporabljan spletni brskalnik.

Oglejte si več na Wikipedia.org
  1. macuros

    Nastavi Firefox kot privzeti brskalnik na iOS (ali iPadOS)

    Safari je na iPhonu privzeti brskalnik, lahko pa namestite drug brskalnik in ga nastavite kot privzetega. Za to je potrebno imeti iOS 14 ali novejši. V primeru, da želite za privzeti brskalnik nastaviti Firefox, potrebujete prej omenjeno različico operacijskega sistema in Firefox za iOS...
Na vrhu