MacMost

Uporabni videoposnetki iz YouTube kanala MacMost. Videoposnetki so v angleščini, ampak na voljo za diskusijo v slovenščini.
  • Teme: 132
  • Prispevki: 133
Memoji so zabavni za uporabo v sporočilih na vašem iPhoneu ali kot nalepke na vašem Macu, vendar jih lahko uporabite za veliko več. Toda z ustvarjanjem majhnih likov, ki izgledajo kot vi, kolegi ali študenti, lahko naredite boljše predstavitve, dokumente in videoposnetke. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
S funkcijo Slika v sliki lahko gledate video na vašem Macu, medtem ko počnete druge stvari. Videoposnetek postavi v majhno okno, ki lebdi nad drugimi okni. Slika v sliki lahko uporabljate na spletnih videoposnetkih, v TV aplikaciji in na drugih mestih. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Če imate neurejeno namizje Mac in ga želite očistiti, lahko uporabite več tehnik. Lahko naredite nekaj hitrega in preprostega za pospravljanje ali pa se lotite dela in pregledate te datoteke, da jih bolje organizirate. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Pri prenosu datotek med napravami Mac in iOS imate veliko možnosti. Poenostavite lahko z AirDrop ali iCloud Drive ali pa uporabite kabel ali Wi-Fi za premikanje datotek, redno povezovanje v omrežje, Finder in drugo. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Svoj iPhone lahko nastavite tako, da posluša zvoke, kot so zvonec na vratih, razbijanje stekla ali otroški jok, in vas nato opozori s tonom ali vibriranjem. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Funkcija Desktop & Documents Maps v iCloud Drive vam omogoča, da se odločite, ali sta ti dve mapi shranjeni samo na trdem disku vašega lokalnega Maca ali kot del iCloud Drive in sta na voljo v vseh vaših napravah Apple. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Obstaja veliko načinov za shranjevanje in priklic spletnih lokacij, razen navadnih zaznamkov brskalnika. Naučite se ustvariti sezname in dokumente, dodati v stike in dogodke, celo ustvariti menijsko vrstico in bližnjice na tipkovnici. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Pri ustvarjanju bližnjic za Mac ali iOS lahko preprosto uporabite glasovni vnos, ko sprožite bližnjico s Siri. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Finder je enostavno upravljati z miško ali sledilno ploščico, če pa raje uporabljate tipkovnico, lahko dostopate do večine funkcij, če poznate prave tipke za pritiskanje. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Zaslonska tipkovnica iPhone je nekaj, kar verjetno pogosto uporabljate. Poznate vse njene funkcije, ki prihranijo čas? Naučite se tipkati s prstom, dostopati do različic znakov, uporabljati predvidevanje besedila, dostopati do skrite sledilne ploščice in še več. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
S toliko funkcijami v toliko aplikacijah je enostavno spregledati nekatere zelo uporabne funkcije v aplikacijah, ki jih uporabljate vsak dan. Spoznajte redko uporabljene funkcije v Pages, opomnikih, koledarju, Finderju in drugih. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Čeprav ne morete spremeniti privzetih nastavitev za nove slike v Pages, lahko uporabite tehnike, kot so slogi po meri, dvojniki, medijski okraji in predlogni dokument, da olajšate namestitev več slik z enakimi nastavitvami. Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Registracija in uporaba foruma je brezplačna.

Ustvari račun

Ustvarite račun za našo skupnost. Enostavno je!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu